Mielinauha-keräys lanseerataan tänään tiistaina G Livelab -klubilla Helsingin keskustassa, jossa Alma myös esintyy ja tapaa median edustajia.

Maailmalla mielenterveystietoisuuden edistämisen tunnuksena on yleisesti vihreä nauha (eng. green ribbon). Mielinauha-keräyksen myötä konsepti tulee tutuksi myös suomalaisille.

Alma oli esittänyt ennen itsenäisyyspäivän vastaanottoa julkisuudessa toiveen, että hän voisi olla artistina edesauttamassa tärkeäksi kokemiaan asioita. Hän toivoi, että mielenterveys saisi Suomessa ilmiönä enemmän huomiota.

Joulukuun alussa Mielenterveysseuran viestintä otti Almaan yhteyttä. Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi ja Alma tapasivat toisensa itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Tästä lähti kehittymään ajatus yhteistyöstä.

"Kun sain kuulla, että vihreää mielinauhaa suunnitellaan tuotavaksi Suomeen, olin tosi innoissani. Lontoossa olin jossain kassalla nähnyt Green Ribbonin ja ihmetellyt, että miksi sitä ei myydä Suomessa. Kun täällä on vielä niin paljon mielenterveyteen liittyviä ongelmia Mutta nyt se on täällä. Jee!", Alma iloitsee.

Sari Aalto-Matturin mukaan mielenterveysongelmien yleisyys Suomessa kertoo siitä, että kaikenikäisten kansalaisten mielenterveyden edistämiseksi on tehtävä paljon töitä. Muun muassa masennuksesta on yleisyytensä vuoksi puhuttu jopa kansantautina Suomessa.

"Joka toinen meistä kokee elämänsä aikana mielenterveyden häiriöitä. Masennukseen sairastuu joka viides. Keräyksen sanomaa tarvitaan myös lisäämään voimavaralähtöistä mielenterveyspuhetta", Aalto-Matturi toteaa tiedotteessa.

Suomen Mielenterveysseuran Mielinauha-keräyksellä kerätään varoja mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

Yksityiset henkilöt ja yritykset voivat lahjoittaa Mielinauha-keräykseen osoitteessa mielinauha.fi tai suoraan Suomen Mielenterveysseuran lahjoitustilille.