Ihmisillä viime vuosina suureen suosioon nousseet hyvinvointia mittaavat älylaitteet lienevät tulevaisuudessa myös lemmikkien arkea.

”Lemmikkimaailman trendeissä puhutaan nyt humanizationista [inhimillistäminen], eli ne ovat yhä enemmän perheenjäseniä”, Mustin ja Mirrin kaupallinen johtaja Annika Lundström sanoo.

Musti ja Mirri pilotoi jo pari vuotta sitten kanta-asiakaspantaa, jonka lähettämän datan avulla myymälään astunut koira pystyttiin yksilöimään, mutta massojen innostusta lemmikkien älylaitteisiin odotellaan vielä.

”Pyrimme olemaan aallonharjalla näissä asioissa ja käymme aktiivisesti keskusteluja valmistajien kanssa. Pikku hiljaa niitä alkaa tulla, mutta vielä kukaan ei ole päässyt kunnolla käyntiin niiden kanssa. Valikoimissamme on yksi panta, jossa on gps-paikannin ja koiran aktiivisuutta mittaava ominaisuus”

Sen sijaan erilaiset palvelut, kuten trimmaukset ovat nyt suosittuja. Ja tietysti jouluna muistetaan parasta ystävää. Tänä vuonna koirien hittilahjoja ovat tonttukuvioidut villapaidat. Kestosuosikkeja ovat herkut kuten possunkorvat.