Nimitykset

Ville Perttula 13.3. 10:35 päivitetty 20.3. 08:33

Älypuhelinlinssit lähtevät Kiinaan ja Yhdysvaltoihin Olli Osaran opastuksella – Eye Caramba panostaa nyt tuotekehitykseen

Eye Caramba
Olli Osara

Eye Caramban taustalla on muun muassa lumilautailija Eero Ettala. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa.

Olli Osara on aloittanut älypuhelinlinssejä valmistavan Eye Caramban toimitusjohtajana. Osara on toiminut urheilukelloja ja rannetietokoneita valmistavan Suunnon liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana.

Suomalainen Eye Caramba suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen taustalla ovat lumilautailija Eero Ettala, rullalautailija, valokuvaaja Arto Ekman ja Fredu Sirviö.

Eye Caramballa on jälleenmyyjiä yli 30 maassa ja oma verkkokauppa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 liikevaihto oli noin 800 000 euroa. Isoimmat markkina-alueet ovat Eurooppa ja Aasia.

Osaran mukaan yhtiö pyrkii nyt Yhdysvaltojen ja Kiinan markkinoille tänä vuonna.

"Aikomuksena on panostaa huomattavasti myös tuotekehitykseen. Tänä vuonna uudistamme linssejämme paremmin uusimpiin puhelinmalleihin sopiviksi ja tuomme uusia tuotteita lisätarvikemallistoomme", Osara toteaa tiedotteessa.