Amazon on valmis haastamaan Spotify n sen omilla aseilla. Verkkokaupalla aloittaneen ja sitten moneen suuntaan lonkeroitaan ojennelleen jättiyhtiön uskotaan avaavan mainosrahoitteisen maksuttoman musiikin suoratoistopalvelun hyvin pian.

Reuters kertoo, että tietoon reagoitiin osakemarkkinoilla saman tien. Spotifyn osakkeen arvo putosi jo maanantaina neljällä prosentilla.

Vaikka Spotifyn maksavien asiakkaiden määrä ja osuus ovatkin kasvaneet, suurin osa sen käyttäjistä ei maksa musiikistaan. Helmikuussa laskettiin, että maksavia asiakkaita olisi ollut 96 miljoonaa, ilmaiskäyttäjiä 116 miljoonaa.

Vaikka jälkimmäiset eivät suoranaisesti tuo rahaa kassaan, mainostajilta saa paremmin rahaa, kun pystyy tarjoamaan näiden sanomalle mahdollisimman laajan kuulijakunnan. Sijoittajilla näyttäisi olevan huolena, että ilmaiskäyttäjiä alkaa valua Amazonin virran äärelle.

Amazonille itselleen ilmaisen musiikkipalvelun käyttäjätkin voivat tuoda hieman suoremmin kassavirtaa, jos heidät saa houkuteltua ostamaan firman Echo-älykaiuttimia. Tiettävästi musiikkipalvelu sidotaan jollakin tavalla Echoon.