TechCrunch kertoo, että FTC:n mukaan syytetty yritys, Cure Encapsulations, myy pillereitä jotka sisältävät luontaisena painonpudotuskeinona pidettyä rohtomangostania. Näitä dieettipillereitä Cure Encapsulations myy ainoastaan Amazon in kautta.

Dieettituotteiden myynti sinänsä ei ole ongelma vaan se, että yrityksen omistaja on maksanut verkkosivusto Amazonverifiedreviews.comille siitä, että tämä tehtailisi Amazoniin positiivisia käyttäjäarvioita.

Tuhannen dollarin satsauksella omistaja saisi 30 viiden tähden arviota, joiden kautta pillereiden yleisarvosana nousisi 4,2:sta 4,3:een tähteen. Tämän omistaja katsoi olevan tarpeen, jotta myynti lähtisi nousukiitoon.

FTC katsoo, että väärennetyt tuotearviot antoivat valheellista tietoa, kuten pillereiden hillitsevän voimallisesti ruokahalua, estävän uusien rasvasolujen muodostumista, ja väitteen, että käyttäjät olivat laihtuneet nappeja napsimalla liki 10 kiloa.

Cnet kertoo, että oikeudenkäynnin myötä saattaa Cure Encapsulationsin omistajalle räpsähtää hurjat 12,8 miljoonan dollarin sakot.

FTC on kuitenkin valmis luopumaan oikeusjutusta, mikäli Cure Encapsulations maksaa 50 000 sovittelukorvaukset FTC:lle ja maksaa kiltisti veronsa. Tämän lisäksi yrityksen on lopetettava sellaisten painonhallintatuotteiden tai muiden terveystuotteiden myymisen, joiden toiminnasta ei ole luotettavaa tieteellistä todistusta.