Suoratoistopalvelut

M&M 13.11.2017 11:12

Amazon hyppää Valioliigan kyytiin – uutuussarja vie katsojat huippuseuran kulissien taakse

Amazon tuottaa sarjan, jossa seurataan Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Cityn joukkueen taistelua mestaruudesta kuluvalla kaudella.

Suoratoistopalvelu Amazon Primen tuottamassa sarjassa sukelletaan huippuseuran kulissien taakse. Katsojat pääsevät muun muassa seuraamaan pelaajien harjoittelua ja kuulemaan manageri Pep Guardiolan ja seurajohdon keskusteluja . Luvassa on myös valmennusjohdon kommentteja kuluvasta kaudesta.

Uusi sarja on Amazon Primen tilaajien katsottavissa ensi vuonna. Kyseessä on Amazonin ensimmäinen avaus Britannian jalkapallomarkkinoilla. AdAgen siteeraaman nimettömän lähteen mukaan Amazon maksaa yli 10 miljoonaa puntaa eli 11 miljoonaa euroa päästäkseen kuvaamaan eksklusiivista sisältöä yksinoikeudella.

"Uusi Amazon Primen alkuperäissarja antaa Primen jäsenille erikoislaatuisen kuvauksen Manchester Citystä, Englannin Valioliigan sarjajohtajasta ja seurajoukkueesta, joka kuuluu maailmanlaajuisesti kunnioitetuimpiin ja ja jännittävimpiin jalkapalloseuroihin", kertoo Amazon Primen faktaohjelmista vastaava Heather Schuster.

Amazon on viime aikoina panostanut enenevässä määrin urheilusisältöihin. Yhtiö on aiemmin hankkinut muun muassa miesten ammattilaistenniksen ATP:n turnauksien suoratoisto-oikeudet.

Tieto uudesta sarjasta on lisännyt myös spekulaatioita siitä, aikooko Amazon haastaa Skyn ja BT Groupin kilpailussa Valioliigan otteluiden esittämisoikeuksista seuraavalla kaudella. Kilpailuun odotetaan myös muita suoratoistopalveluita, kuten Netflixiä. Sky ja BT Group maksoivat yhdessä viimeisimpien kolmen kauden Valioliigan otteluoikeuksista yhteensä yli 5,14 miljardia puntaa.

Manchester City on 11 pelatun kierroksen jälkeen Valioliigan kärjessä kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan paikallisvastustaja Manchester Unitediin. City on Valioliigan mestari kausilta 2011–12 ja 2013–14. Valioliigan edeltäjän eli 1. divisioonan Manchester City on voittanut niin ikään kahdesti.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö