Elisasta tuli maanantaina ensimmäinen Pohjoismainen teleoperaattori, joka toi Amazon Prime Videon palveluunsa.

Elisalla urheilu- ja maksu-tv-sisällöistä vastaava Mika Lepistö kertoo, että Amazon on tämänkin yhteistyön myötä panostamassa Skandinaviaan. Ainakin uusimpiin ohjelmiin on tulossa myös suomenkieliset tekstitykset ja käyttöliittymä on suomenkielinen.

”Vanhimpiin sisältöihin ei vielä uskalleta tekstityksiä luvata, mutta uudempiin kyllä”, Lepistö sanoo.

”Tämä on lanseeraus ja palvelua on tarkoitus kehittää ja integroida tiiviimmin vielä syksyllä.”

Elisan tiedotteen mukaan Amazon Prime ”moninkertaistaa” Elisa Viihteen 4K-laatuisten sisältöjen tarjonnan. Lisämaksulliseen palveluun pääsee käsiksi sekä Elisa Viihde Premiumin kautta, että osalla aiempia laitteita.

Tilaus palveluun tehdään kuitenkin suoraan Amazonin kanssa. Prime on ollut jo joitakin vuosia saatavilla Suomessa suoraan Amazonin sovelluksen kautta. Palvelu aloitti loppuvuodesta 2016, jolloin suomeksi tekstitettyä sisältöä ei vielä ollut lainkaan.

Lepistön mukaan Elisan kilpailuvaltti entisestään kiristyvillä suoratoistomarkkinoilla on edelleenkin kotimaiset sisällöt.

”Meillä on pitkä lista kotimaisia elokuvia ja olemme panostaneet omiin kotimaisiin alkuperäissarjoihin”, Lepistö toteaa.

Tarjolla olevien suoratoistopalvelujen kirjo on laajenemassa entisestään syksyllä, kun Disney+:n on määrä aloittaa Suomessa.