Amazon -johtaja Brian Huseman on demokraattisenaattori Chris Coonsin kysymyksiin ja kertonut yhtiön käytännöistä, uutisoi Cnet. Amazon tallentaa käyttäjien sanomisia ja käyttää niitä parantaakseen Alexa-ääniavustajaa ja älykaiuttimien käyttökokemusta.

Käyttäjä voi kuunnella Amazonin tekemiä tallenteita jälkikäteen ja tarkastella niistä tehtyjä tekstitiedostoja. Käyttäjä voi poistaa tallenteet Alexa-sovelluksen tai verkkosivujen kautta, mutta kaikkialta ne eivät välttämättä poistu.

Husemanin mukaan keskustelutallenteet poistetaan Amazonin pääpalvelimelta, mutta tekstitiedostot saatetaan jättää jollekin toiselle palvelimelle.

”Amazon voi säilyttää tekstitiedostot keskusteluista, vaikka käyttäjä poistaisikin tallennetut keskustelut palvelusta”, Coons sanoi.

Amazonin tallentamat keskustelut eivät ole myöskään nimettömiä. Esimerkiksi Apple säilöö Siri-ääniavustajan kautta tallentamat tiedot ja keskustelut maksimissaan kahden vuoden ajan ja tekee tallenteista nimettömiä.

Dataa myös jaetaan kolmansille osapuolille. Coons toteaa lausunnossaan, että on epäselvää, kuinka kolmannet osapuolet käyttävät ja hallitsevat saamaansa dataa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Amazonin Alexa-virtuaaliavustajasta nousee kohua. Aiemmin paljastui, että Amazonin työntekijät kuuntelevat koteja.