Amazon on lanseerannut uuden oman tuotesarjan, joka kantaa nimeä AmazonCommercial. Asiasta kertovat muun muassa AdAge ja Marketing Week.

Tuotesarja on ilmestynyt kesän aikana kaikessa hiljaisuudessa Amacon.com-sivustolle. Uusi brändi pitää tällä erää sisällään joitakin kulutustavaroita, kuten isoja WC-paperirullia, paperisia käsipyyhkeitä sekä kasvopyyhkeitä, siis tyypillisiä toimistotavaroita.

Amazon on jo aiemmin tuonut markkinoille oman AmazonBasics-tuoteperheen, johon kuuluu pyyhkeiden, siivoustarvikkeiden, kankaiden ja roskapussien kaltaisia kulutustavaroita.

AmazonCommercial-tuoteperhe on kuitenkin verkkokaupan jättiläiselle uudenlainen avaus, sillä se on suunnattu kuluttajien sijasta yritysasiakkaille. Amazon alkaakin nyt kilpailla muun muassa pehmopaperista jalostettujen tuotteiden valmistajana tunnetun yhdysvaltalaisen Kimberly-Clark in kanssa.

Kiinnostus Amazonin oman nimikkeen alla myytäviä tuotteita kohtaan on kasvanut, sillä yrityksestä on tullut pelkän verkkokaupan alustan sijasta monipuolinen ja merkittävä toimija koko vähittäiskaupan alalla. Amazonin markkinaosuus kaikesta sähköisestä kaupasta Yhdysvalloissa on 38 prosenttia.

Tutkimusyritys Forrester Research in johtaja ja pääanalyytikko Sucharita Kodal in mukaan Amazon voi saada etua muihin valmistajiin nähden keräämällä ja hyödyntämällä dataa omalta alustaltaan. Se voi esimerkiksi oman verkkokauppansa myyntilukuja tutkimalla tehdä johtopäätöksiä siitä, missä tuoteryhmissä lanseeraus kannattaa.

Toimintaansa aggressiivisesti laajentanut Amazon on ollut myös viranomaisten hampaissa. Se on yksi yrityksistä, joiden toiminnasta Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti hiljattain käynnistävänsä laajan kartelliselvityksen.

Ministeriön käynnistämässä tutkinnassa kartoitetaan merkittävimpien teknologia-alan yritysten, kuten Facebook in, Google n emoyhtiö Alphabet in, Apple n sekä Amazonin toimintatapoja. Asiasta kertovat muun muassa The Wall Street Journal brittilehti The Guardian. Viranomaiset selvittävät, tukahduttavatko kyseiset suuryritykset kilpailua lainvastaisesti.