Yhdysvaltalainen pikaruokaketju Arby's ilmoitti viime viikolla järjestävänsä perjantaina 20. syyskuuta tapahtuman, joka on herättänyt erikoisuutensa vuoksi ansaittua huomiota. Asiasta kertovat muun muassa AdWeek ja AdAge.

Arby's kertoi virallisella Twitter-tilillään ja Instagramissa vievänsä Arby´s Roadside Meathouse -nimellä tunnetun ruokarekkansa Nevadan osavaltiossa sijaitsevalle kiistellylle Area 51 -alueelle.

Area 51 on Yhdysvaltain liittovaltion omistama alue, joka tunnetaan huippusalaisen sotateknologian kehittämis- ja testauspaikkana. Alue on herättänyt paljon keskustelua.

Salaliittoteorioiden mukaan alueella säilytetään Maan ulkopuolelta peräisin olevien erittäin kehittyneiden sivilisaatioiden luomaa teknologiaa. Alueella on tehty useita havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä (engl. unidentified flying object; ufo).

Perjantaille 20. päivä syyskuuta luotu Facebook-tapahtuma on noussut globaaliksi someilmiöksi. Peräti 1,9 miljoonaa ihmistä on ilmoittanut aikovansa osallistua tapahtumaan. Lisäksi 1,4 miljoonaa Facebook-käyttäjää on kertonut olevansa kiinnostuneita tapahtumasta.

Myös Arby's kertoo aikovansa osallistua tapahtumaan tuomalla ruokarekkansa paikan päälle.

Ketjun mukaan se tuo paikalle "salaisella reseptillä" kehitettyjä erityisannoksia ruokkiakseen paikalle saapuvat ennakkoluulottomat ihmiset. Tapahtuman jo saamasta julkisuudesta päätellen paikalle saapunee ainakin jonkin verran median edustajia.

"Emme voi taata, että paikalla on olioita ulkoavaruudesta, mutta jos heitä ilmaantuu, he ansaitsevat parhaan aterian, mitä planeettamme voi tarjota. Ja jos niitä ei näy, jokainen paikalle tullut Maan asukas saa elämänsä annoksen", lupaa Arby'sin markkinointijohtaja Jim Taylor.

Vaikka asian todellinen laita selviää vasta syksyllä, Arby'sin reagointi pinnalla olevaan ilmiöön on mainio esimerkki nopeasta reagoinnista puhuttavaan ilmiöön.

Myös armeija on ottanut asiaan kantaa. Yhdysvaltain ilmavoimien tiedottaja Laura McAndrews kertoo Washington Postin mukaan, että viranomaiset ovat tietoisia tapahtumasta.

McAndrews ei kerro, minkälaisilla toimenpiteillä armeija vastaisi, mikäli alueelle pyrkisi suuri joukko ihmisiä. Varoituksen sana jokaiselle osallistumista harkitsevalle hänellä kuitenkin on.

"(Area 51) on Yhdysvaltain ilmavoimille tarkoitettu avoin harjoitusalue, ja emme kehota ketään pyrkimään alueelle, jolla koulutamme Yhdysvaltain asevoimia. Yhdysvaltain ilmavoimat on aina valmiudessa suojaamaan Amerikkaa ja sen omaisuutta", McAndrews kommentoi.