Osavuosituloksestaan tänään kertoneen Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta kävi yhtiön luvut pikavauhdilla läpi iltapäivällä sijoittajille järjestetyssä webcast-lähetyksessä.

Kiinnostavia lisätietoja olivat lähinnä Levorannan ja talousjohtaja René Lindellin kommentit yhtiön pelien menestyksestä ja käyttäjähankinnan kustannuksista.

Rovion liikevaihto huhti–kesäkuussa ylsi 71,8 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin vertailukaudella se oli 86,2 miljoonaa. Oikaistu liikevoitto huhti–kesäkuussa oli 6,0 miljoonaa euroa, kun se oli vertailukaudella vuotta aiemmin vielä 16,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihdon lasku oli hyvin tiedossa, sillä taustalla oli viime kesälle osunut Angry Birds -elokuvan lipputulojen tuloutuksen piikki. Yhdysvaltain dollarin heikentyminen vertailukauteen verrattuna pienensi Rovion mukaan liikevaihtoa noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Rovion Games-yksikön liikevaihto kasvoi 6,4 prosenttia 65,3 miljoonaan euroon. Vertailukelpoisin valuuttakurssein kasvu oli 12 prosenttia. Yhtiön lippulaivapelin Angry Birds 2:n bruttomyynti kasvoi peräti 44 prosenttia 29,7 miljoonaan euroon. Samalla Angry Birds 2:n osuus Rovion peliportfoliosta on kasvanut entistäkin suuremmaksi.

Muista suurimmista peleistä Angry Birds Match ja Angry Birds Friends palasivat kasvupolulle. Se on oleellista, sillä erityisesti Matchin kehitys joulun alla oli yhtiölle pettymys.

Rovion käyttäjähankinnan investoinnit kasvoivat 22,9 miljoonaan euroon vertailukauden 15 miljoonasta eurosta. Se tarkoittaa 35 prosenttia yhtiön peliliiketoiminnan liikevaihdosta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että investoiminen kantaa hedelmää.

Käyttäjähankinnan panostukset loppuvuonna riippuvat kilpailutilanteesta ja mainonnan tuloksellisuudesta.

"Vuoden toisella puoliskolla olemme nähneet tyypillisesti markkinoilla enemmän kilpailua ja painetta. Katsotaan miten pysymme samassa vauhdissa", Lindell sanoi.

Erityisen tyytyväisiä Levoranta ja Lindell olivat Angry Birds 2 -pelin hyvään kasvuun, joka on mahdollistanut lisäinvestoinnit käyttäjähankintaan.

Angry Birds 2 pelissä tarjolla olleet lisämaksulliset ominaisuudet ovat purreet aiempaa paremmin, eli entistä useampi pelaaja on käyttänyt rahaa pelin parissa.

"Tarjoamalla jatkuvasti uutta sisältöä peliin olemme saaneet pelaajat pysymään pelin parissa pidempään ja siten myös käyttämään rahaa", Levoranta kommentoi.

Kärjen ulkopuolella olevien pelien liikevaihto on laskenut odotetusti.

Pelien päivittäiset aktiiviset käyttäjämäärät (DAU) kasvoivat 8,8 miljoonaan viime kvartaalin 8,7 miljoonasta

Roviolla oli toisella vuosineljänneksellä käynnissä kymmenen eri kehitysvaiheissa olevaa peliprojektia. Levoranta ei kuitenkaan esittänyt arviota uusien pelien julkaisuaikataulusta.

"Se riippuu peliprojektien edistymisestä ja tuloksista testimarkkinoilla."