Mobiilipelien maailmassa menestys voi syntyä hetkessä. Uusi suomalainen mobiilipelihitti Breakout Ninja keräsi vain viikossa satoja tuhansia latauksia ympäri maailmaa.

Nyt pelillä on yli 500 000 latausta.

Pelin taustalla on suomalaisen Tuomas Erikoisen yksin pyörittämä Part Time Monkey -pelistudio. Erikoinen tunnetaan Angry Birds -hahmojen piirtäjänä. Rovio n palveluksesta hän lähti vuonna 2012.

Breakout Ninjan saama menestys on yllättänyt Erikoisen täysin. Hän arvioi, että pelin tekemiseen meni noin kaksi viikkoa.

"Näin iso menestys tuli yllätyksenä. Oletin kyllä, että saan edes vähän näkyvyyttä, ja latauksia tulisi enintään 50 000, mutta tätä en odottanut. Muut pelit ovat saaneet erittäin hyviä arvosteluja, mutta latausmääriltään ne ovat jääneet alle 100 000:n."

Breakout Ninja on simppeli hyppelypeli, jossa ohjataan tummaa ninjahahmoa näpyttelemällä kännykän näyttöä.

Peli kipusi Apple n sovelluskaupassa App Storessa ladatuimpien sovellusten listoille eri puolilla maailmaa.

"Peli taitaa nyt olla kolmessa viidessä maassa top 10 -listalla, mutta monessa muussa top 20 -listalla. Tärkeimpänä tietysti sijoitus kuutena Yhdysvalloissa."

Vetoapua tuli myös sovelluskaupan suunnalta, sillä App Store nosti pelin etusivulleen. Erikoinen uskoo, että niin kutsuttu feature on osasyy räjähdysmäiselle suosiolle. Part Time Monkeyn aiemmat pelit eivät ole menestyneet yhtä hyvin.

"Siitähän se nousu irtoaa, kun pelin ikoni läväytetään lähes kaikille iPhonen tai iPadin omistajien kasvoille, kun he avaavat App Storen."

Part Time Monkey keskittyy tulevaisuudessa ilmaispeleihin. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys uskoo tahkoavansa riittävästi rahaa pelkillä mainostuloilla.

Breakout Ninjasta on kuitenkin olemassa myös maksullinen versio, jossa ei ole mainoksia.

Erikoinen sanoo, että peli on tehnyt viidessä päivässä mainostuloilla noin 20 000 dollaria eli hieman yli 19 000 euroa.

"Näyttäisi siltä, että Breakout Ninja rahoittaa ainakin tämän vuoden touhuilut."