Palkinnot

20.1.2014 08:11 päivitetty 4.2.2016 10:30

Animaatiosarja Dibitassut voitti vientipalkinnon - kerännyt yli 50 miljoonaa katsojaa

Elokuva- ja televisioalan vientiorganisaatio Favex on palkinnut animaatiosarjan Dibitassut Hulda-palkinnolla.

Tuotantoyhtiö Futurecoden lastenanimaatiosarja Dibitassut on voittanut audiovisuaalisen alan vientipalkinnon Huldan. Sarja tunnetaan kansainvälisesti nimellä Dibidogs.

Elokuva- ja televisioalan vientiorganisaatio Favexin mukaan Dibitassut vei voiton tekemällä peräänantamatonta, ennakkoluulotonta ja määrätietoista työtä sarjan menestyksen rakentamisessa.

Dibitassut on kerännyt yli 50 miljoonaa katsojaa ja sarja on erittäin menestynyt etenkin Aasiassa, jossa sitä esitetään 50 kanavalla. Suomessa sarjaa esittää MTV.

Palkinnon Hulda-mitalin, kunniakirjan sekä 1000 euron rahapalkinnon vastaanottavat sarjan luojat Pia ja Jim Solatie tuotantoyhtiö Futurecodesta.

Favex myöntää palkinnon vuosittain kotimaiselle audiovisuaaliselle tuotannolle, henkilölle, yritykselle tai työryhmälle, joka on osoittanut innovatiivisuutta ja tehnyt selkeän kansainvälisen läpimurron alallaan, ja inspiroi muita toiminnallaan.

Hulda-juryyn kuuluivat puheenjohtaja Jarkko Hentula (SEK ry), Lotta Backlund (Satu ry), Nick Dorra (Finnanimation ry), Sari Väänänen (SEL ry) ja Päivi Nummi-Aho (Yleisradio).

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö