Filosofian maisteri Anne Moilanen on nimitetty noin vuosi sitten lanseeratun, päättäjille suunnatun verkkomedian MustReadin päätoimittajaksi. MustReadin päätoimittajana työskennellyt Heidi Hammarsten on nimitetty kehityksestä vastaavaksi osakkaaksi.

Moilanen on yksi Mustreadin osakkaista, ja hän on toiminut tähän asti politiikan toimittajana julkaisussa. Aiemmin Moilanen on työskennellyt muun muassa Yleisradiossa, Helsingin Sanomissa, feministisen Tulva-lehden päätoimittajana sekä kulttuuriministerin erityisavustajana.

"Heidi Hammarsten on ollut erittäin hyvä päätoimittaja, ja en tee lehdessä mitään megalomaanista vallankumousta", Moilanen kommentoi M&M:lle.

MustReadin tulot muodostuvat natiivimainonnasta ja tilauksista. MustRead on tehnyt kaupallista yhteistyötä muun muassa Varman, Taalerin ja Fingrindin kanssa. M&M uutisoi viime vuonna, että Mustread tavoittelee 800 000 euron liikevaihtoa vuonna 2018. Mustreadia kustantaa Toinen Aatos Oy.

"Ensimmäinen tilikausi on vielä kesken, mutta me olemme aika luottavaisilla mielin. Työllistämme tällä hetkellä 11 henkeä, joten ei tässä aivan nappikaupasta puhuta", Moilanen toteaa.

Moilasen nimitys liittyy MustReadissa laajempaan tehtävien kierrätykseen, jonka avulla startup-mediayhtiö tavoittelee liiketoiminnan kasvua. Samassa nimitysrytäkässä myös Heikki Pursiainen nimitettiin strategiksi. Strategin tehtäviin kuuluu MustReadin liiketoiminnan kehittäminen ja sisältöjen suunnittelu.

MustReadin kaupallisena johtaja työskennellyt Merja Mähkä luopuu osakkuudestaan ja siirtyy viestintäalan yrittäjäksi. Mähkä kertoo M&M:lle, että hän jättää tehtävänsä syyskuun aikana.

"Olen haaveilut yrittäjäksi ryhtymisestä viimeiset neljä vuotta. Mustreadissa oli mahtava harjoitella yrittäjyyttä. Nyt on aika siirtyä eteenpäin."

Ennen MustReadia Mähkä toimi viestintäkonsulttina ja -valmentajana viestintätoimisto Ellun Kanoissa. Mediauransa Mähkä on tehnyt iltapäivälehdistössä, viimeksi Ilta-Sanomien digitaalisista sisällöistä vastaavana toimituspäällikkönä.

Tulevaisuudessa Mähkä tekee töitä muun muassa viestintätoimisto Framillalle. Tällä hetkellä hän on julkaisemassa kirjaa.

"Aion kirjoittaa ja ajatella enemmän tulevaisuudessa."

MustReadilla on nyt kuusi osakasta: Ari Lämsä omistaa 68 prosenttia, ja Heidi Hammarsten 9 prosenttia. 6 prosentin osuuksilla mukana ovat Heikki Pursiainen, Tuomas Arokanto ja Erkka Railo. Anne Moilanen omistaa yrityksestä 5 prosenttia.

Oikaisu 11.9.2018 klo 13:48 Linda Pelkonen on poistettu osakasluettelosta, ja osakkaiden omistusosuudet on päivitetty.

Oikaisu 12.9.2018 klo 08:12 Heidi Hammarstenin titteli korjattu.