Näyttelijä Antti Holma aloittaa heinäkuussa Radio Nova n Kesäaamun juontajana.

Näyttelijänä, koomikkona, tv-juontajana ja kirjailijana tunnettu Holma on aiemmin tehnyt Auta Antti! -podcastsarjaa. Kokemusta suoran radiolähetyksen juontamisesta hänellä ei kuitenkaan vielä ole.

Uusi aluevaltaus on Holman mukaan hänelle pitkäaikaisen haaveen täyttymys, vaikka hän tunnustaa auliisti, ettei ole aamuihminen.

"Olen haaveillut radiojuontajan pestistä siitä asti, kun äänitin ohjelmia c-kasetille pikkupoikana. Minulla oli kannettava paristoradio, jota kuuntelin kesäöinä parvisängyssä joskus siihen asti, että aamuradio jo alkoi", Holma kertoo tiedotteessa.

Holman juontajaparina toimii Esko Eerikäinen, joka on juontanut Radio Novalla aiemmin Radio Novan iltaa sekä viime vuoden elokuusta lähtien Radio Novan päivää.

"En missään tapauksessa ole aamuvirkku ihminen, joten kahdelta viikoltani saavat kuulijat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä. Onneksi läsnä on myös Esko, luotan hänen ammattitaitoonsa, jota minulla ei ole. Kiva myös päästä podcastien parista tekemään livelähetyksiä, Holma sanoo.

Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho kertoo M&M:lle, että Holma on oikea valinta aamun suoran lähetyksen juontajaksi, koska hän on mielenkiintoinen ja fiksu persoona, joka pystyy myös yllättämään.

"Radio on tunnemedia, ja Antin aitous tulee varmaan vakuuttamaan kuuntelijat. Antti on tehnyt meille aiemmin äärettömän suosittua Auta Antti! -podcastia ja on todella hienoa, että saamme Antin nyt myös suoriin lähetyksiin. Luvassa on varmasti niin naurua kuin suoraa puhettakin. Antti on Antti, ja sellaisena me häntä rakastamme", Jokiaho toteaa.

Mitä kuulija voi odottaa Antin tuovan lähetyksiin?

"Ennen kaikkea hyvää fiilistä, mielenkiintoisia puheenaiheita ja myös uusia näkökulmia. Hän ja Esko Eerikäinen ovat mielenkiintoinen juontopari, joita eri elämäntilanteista huolimatta yhdistää sama ote elämään. Luvassa on siis positiivisia yllätyksiä! Molemmilla on vahva esiintyjätausta ja molemmat ovat julkisuudesta huolimatta pitäneet jalat vahvasti maassa. Se on hyvä lähtökohta radion tekemiseen."

Heinäkuussa Radio Novan Kesäaamun juontajina kuullaan Holman lisäksi useita tunnettuja suomalaisia. Esko Eerikäisen juontoparina vierailevat Anna Perho, Kalle Lamberg, Kasmir ja Jannika B.

Tulevana kesänä Radio Nova tekee Jokiahon mukaan radiota entistä vahvemmin kuuntelijoiden kanssa.

"Heinäkuu on Radio Novan kuunnelluimpia kuukausia ja tänä vuonna siinä on erityistä juhlaa, sillä olemme mukana kesän suurimmassa yleisötapahtumassa eli maailmantähti Ed Sheeran in keikoilla Malmin lentokentällä", Jokiaho vinkkaa.

Radio Nova on osa Bauer Media -konsernia. Bauer Median liikevaihto oli viime vuonna noin 31,5 miljoonaa euroa. Konserni työllistää kaikkiaan noin 150 työntekijää.

Otsikkoa muokattu 24.5. klo 9.00.