Näyttelijä Antti Luusuaniemen luotsaama ja Hyvinkäällä elo-syyskuun vaihteessa järjestettävä elokuvafestivaali Red Carpet Film Festival laajenee tänä vuonna vaikuttajaseminaarilla.

"Vaikuttaminen on asia, joka on kiinnostanut minua tosi paljon. Olen miettinyt, millainen olisi vaikuttamisseminaari, jossa vaikuttamista ajateltaisiin 360 astetta", Luusuaniemi sanoo.

Seminaarin puhujakattaus sisältääkin asiantuntijoita taloudesta taiteeseen ja ruokaan. Pääpuhuja on OP Ryhmä n pääjohtaja Timo Ritakallio.Luusuaniemi on koonnut puhujat pitkälti omista verkostoistaan yhteistyössä pääyhteistyökumppaneidensa eli Beckhoff in Mikko Uuskosken ja Myspeakerin Andre Noel Shakerin kanssa.

"Elokuvalla on sen alkuajoista lähtien vaikutettu massoihin. Mutta elokuvaa ei olisi olemassa ilman teknologiaa eikä teknologiaa ilman luovia ihmisiä. Minua on aina kiehtonut asioiden ja ihmisten yhdisteleminen. Vaikuttamisen voima -seminaari syventyy siihen, millä kaikilla keinoilla voimme vaikuttaa toisiimme niin taiteessa, tieteessä, taloudessa kuin teknologiassakin."

Seminaarin muita puhujia on eri aloilta, kuten samppanja-asiantuntija Essi Avellan, näyttelijä Maria Ylipää ja muusikot Marzi Nyman ja Samuli Edelmann sekä Michelin-kokki Tommi Tuominen.

"Eihän se sattumaa ole, että valtiovierailuilla istutaan yleensä illallispöydän ääressä tai tärkeät asiakkaat viedään illalliselle. Kyllähän sekin on mitä suurimmassa määrin vaikuttamista", Luusuaniemi avaa, miten gastronomialla vaikutetaan.

Muita oheistapahtumia vaikuttajaseminaarin lisäksi on luvassa golfturnauksesta konsertteihin. Siinä missä oheisohjelmaa lisätään, elokuvia on jonkin verran vähemmän kuin viime vuonna.

Vaikka konsepti laajenee, Luusuaniemi pitää silti kiinni festivaalin alkuperäisestä missiosta: suomalaisen elokuvan juhlimisesta.

"On paljon nuoria ihmisiä, jotka eivät ole nähneet koskaan kotimaisia elokuvia elokuvateattereissa. Itsekin tiedän sellaisia kavereita. Ajattelen sen niin, että kun elokuvan ympärillä on kaikkea muuta hauskanpitoa, niin ehkä myös sellainen, joka ei muuten menisi katsomaan kotimaisia elokuvia, löytäisi sen pariin."

Elokuvien näytösmääriä ja -paikkoja sen sijaan on lisätty. Saleja on yhteensä yhdeksän, kun myös Hyvinkääsalista tehdään 400 ihmistä vetävä elokuvateatteri. Lisäksi näytöksiä on Biorex issä sekä Julia ssa ja Kinoma ssa.

29.8.–1.9. järjestettävän festivaalin pääelokuva on Kari Tapio n elämästä kertova draama Olen suomalainen, jonka valtakunnallinen ensi-ilta on syyskuussa. Myös lokakuussa ensi-iltaan tuleva komedia Fingerpori on ennakkoesityksessä Hyvinkäällä.

Luusuaniemi odottaa, että nyt kolmatta kertaa järjestettävän festivaalin kävijämäärä jatkaa kasvuaan.

"Ensimmäisenä vuonna festivaalilla oli noin 20 000 ja viime vuonna noin 25 000 kävijää. Elokuvissa kävijöitä ensimmäisenä vuonna oli 3 500, viime vuonna noin 6 000 ja uskon, että tänä vuonna päästään 8 000 kävijään."