Teknologiajätti Apple julkisti tiistaina uusia laitteita ja paljasti myös uutta tietoa suoratoistopalvelustaan Apple TV+:sta ja pelien tilauspalvelusta Apple Arcadesta.

Apple julkisti kolme uutta iPhone-puhelinmallia. Uudet puhelimet ovat iPhone 11, joka maksaa 699 dollaria, iPhone 11 Pro, joka maksaa 999 dollaria ja iPhone 11 Pro Max, joka maksaa 1 099 dollaria.

Uudet puhelimet eroavat vanhoista iPhone-malleista muun muassa niin, että niissä on entistä kestävämmät akut ja parannellut kamerat, joilla saa otettua entistä laajakulmaisempia kuvia. Kameroissa on muun muassa oma toimintonsa pimeässä kuvaamista varten. Toiminnon avulla pimeissä ympäristöissä saa otettua entistä kirkkaampia kuvia. Älypuhelimet myös toimivat aiempia malleja nopeammin.

IPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max -puhelimissa on OLED-näytöt. OLED-näyttöjen hyöty perustuu siihen, että pikselit itsessään tuottavat valoa.

Puhelimien ennakkotilaukset alkavat perjantaina ja Apple alkaa toimittaa uusia puhelimia tämän kuun eli syyskuun 20. päivä.

Yhtiön osake oli 0,1 prosentin nousussa Wall Streetin jälkimarkkinoilla Suomen aikaa keskiviikkona kello 01:55.

Apple esitteli myös uuden version Apple Watch -älykellostaan Watch Series 5:n, jonka lähtöhinta on 399 dollaria. Kellon uutuutena on jatkuvasti päällä oleva OLED-näyttö. Kellon akku kestää 18 tuntia, kun akku on ladattu täyteen.

Uusien laitteiden lisäksi Apple paljasti, että sen suoratoistopalvelu Apple TV+ alkaa näkyä sadassa eri maassa marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Yhtiön mukaan asiakkaat saavat palvelun yhdeksi vuodeksi veloituksetta ostettuaan uuden iPhonen, iPad-tabletin, Mac-tietokoneen tai Apple TV -television. Palvelu maksaa 4,99 dollaria kuukaudessa, mikä vähemmän kuin esimerkiksi Disneyn suoratoistopalvelun Disney+:n kuukausihinta tai Googlen pelipalvelun Stadian kuukausihinta.

Applen mukaan yhtiö on käyttänyt jo miljardi dollaria suoratoistopalvelun sisältöihin. Yhtiö kertoo julkistavansa palvelussa uusia ohjelmia joka kuukausi.

Lisäksi yhtiö kertoi, että pelien tilauspalvelu Apple Arcade tulee asiakkaiden käyttöön 150 eri maassa tämän kuun eli syyskuun 19. päivä ja se sisältää sata uutta peliä. Myös tämän palvelun hinta on 4,99 dollaria kuukaudessa.