Teknologia

Paul Öhrnberg 29.12.2017 12:16

Apple pyytää anteeksi ja tarjoaa hyvitystä

Puhelinjätti julkisti kirjeen, jossa se pitää väitteitä puhelimien hidastamisesta väärinkäsityksenä.

Vanhojen iPhone-puhelinmallien hidastamisesta syytetty Apple on pyytänyt anteeksi ja hyvitykseksi yhtiö tarjoaa mahdollisuutta puhelimen akun vaihtamiseen alennettuun hintaan. Apple kuitenkin kiistää toimineensa kuluttajien edun vastaisesti ja se pitää syntynyttä kohua väärinymmärryksenä.

Apple tarjoaa vanhempien iPhone-mallien käyttäjille mahdollisuutta vaihtaa puhelimen akku 29 dollarin eli noin 24 euron hintaan. Normaalisti yhtiö veloittaa akun vaihtamisesta 79 dollaria eli noin 66 euroa. Tarjous koskee iPhone 6 -mallia ja sitä tuoreempia malleja.

Applea vastaan on nostettu kanteita, joiden mukaan yhtiö olisi hidastanut vanhempia iPhone mallejaan ja jättänyt kertomasta asiasta kuluttajille. Applen mukaan toimenpide oli kuitenkin kuluttajien edun mukainen ja sillä pyrittiin parantamaan vanhempien puhelinmallien akkujen toimintakykyä.

Apple julkaisi torstaina "viestin asiakkailleen", jossa se pyytä anteeksi ja selvittää tilannetta:

”Me tiedämme, että jotkut teistä tuntevat, että Apple olisi pettänyt teidät. Me olemme pahoillamme. Tästä asiasta on ollut paljon väärinkäsityksiä, joita haluaisimme selventää ja lisäksi haluaisimme kertoa muutamista muutoksista, joita olemme tekemässä”, yhtiö kirjomittaa.

Kirjeessä Apple selvittää akkujen toimintaperiaatteita ja kertoo, miten se on muun muassa pyrkinyt estämään vanhemmissa puhelinmalleissa ilmenneitä toimintakatkoksia pakkasella. Kirjeen lopussa yhtiö vakuuttaa, että se haluaa kuluttajien käyttävän Applen tuotteita mahdollisimman pitkään ja tästä syystä se tarjoaa mahdollisuutta akun vaihtoon alennetulla hinnalla.

Applen mukaan akkujen vaihdon yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin, mutta kampanjan kerrotaan alkavan tammikuun lopulla ja jatkuvan vuoden 2018 joulukuuhun saakka.

Yhtiö kertoo myös julkaisevansa 2018 alkupuolella ohjelmistopäivityksen, jonka avulla käyttäjät voivat seurata puhelimensa akun kuntoa entistä tarkemmin.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö