Älypuhelimet

Erno Konttinen 2.5. 08:19

Apple tekemässä käyttäjien kaipaileman muutoksen – huhut iPhone-puhelimiin yhdistyvästä muutoksesta leviävät

Colourbox

Tämän vuoden iPhone-puhelinten myyntipakkauksissa saattaa olla käyttäjiä miellyttävä muutos.

Älypuhelinvalmistajat esittelevät jatkuvasti nopeampia latauksia ja puhelimen akun saa täyteen parhaimmillaan alle tunnissa. Apple ei ole kuitenkaan lähtenyt täysillä tähän kisaan mukaan, vaikka sen puhelimet ovat jo tovin tukeneet pikalatausta.

The Verge uutisoi japanilaisblogi MacOtakaran vuodosta, jonka mukaan iPhonejen myyntipakkauksissa olisi tänä vuonna uusi laturi. Apple on pitkään toimittanut puhelimien kanssa nykymittapuulla todella hitaan 5 watin laturin.

Tämän vuoden iPhonejen kanssa käyttäjälle toimitettaisiin 18 watin pikalaturi ja usb-c-lightning -kaapeli. Samainen laturi toimitetaan tällä hetkellä iPad Pro -tablettien kanssa.

Kuvassa Applen 18 watin usb-c-laturi.

 

Apple näyttäisi kuitenkin vielä pysyttäytyvän lightning-liitännässään. IPad Pro -tableteissa Apple siirtyi käyttämään usb-c-standardiliitäntää, mutta tuoreemmissa ja edullisemmissa iPad Air-, iPad mini- ja iPad-laitteissa on lightning-liitäntä.

Jos vastaavan virtalähteen ja kaapelin haluaa jo nyt iPhonelle, niistä joutuu maksamaan suurehkon summan. 18 watin virtalähde maksaa Applen verkkokaupassa 35 euroa ja sopiva yhden metrin kaapeli maksaa 25 euroa. Kahden metrin kaapelista saa maksaa 39 euroa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö