Apple n kassaan on kertynyt rahaa enemmän kuin yhtiö on keksinyt mihin sitä käyttäisi. Sen käteisvarannot ovat tuoreimpien tietojen mukaan 193,5 miljardia dollaria eli noin 176,4 miljardia euroa.

Toistaiseksi Apple on käyttänyt käteistä omien osakkeidensa ostamiseen eli käytännössä jakanut sitä sijoittajille. Jos Tim Cook kuitenkin päättäisi irrotella, 176 miljardilla saisi ostettua paljon asioita.

CNN on listannut, mihin Apple voisi (teoriassa) sijoittaa käteisvarantonsa.

1. Apple voisi ostaa jokaisen NFL-, MLB-, NBA- ja NHL-joukkueen. Rahaa jäisi vielä ylikin noin 65 miljardia dollaria. Loppurahan voisi sijoittaa ostamalla kymmenen miljoonaa vaahtomuovisormea urheilukatsojien käyttöön.

2. Apple voisi ostaa Coca-Cola n ja rahaa jäisi yli vielä 15,5 miljardia. Loppurahoilla saisi vielä 10 miljardia kahden litran Cola-pulloa, joiden sisältö riittäisi täyttämään 2100 olympiakokoista uima-allasta.

3. Viihdeyhtiö Disney n ostamisen jälkeen Applelle jäisi käteistä vielä 466 miljoonan Mikki Hiiri -hatun ostamiseen.

4. Jos Apple haluaisi laajentaa, sen käteinen riittäisi ostamaan suurimman osan Yhdysvaltain it-yrityksistä, jos mukaan ei lasketa Google a, Facebook ia, Microsoft ia ja Amazon ia. Sen sijaan Oracle, Cisco, Intel, IBM tai Qualcomm olisivat Applelle taskurahaa.

5. iPhoneista voisi rakentaa avaruuteen asti ulottuvan tornin, jos Apple ostaisi (ilmeisesti itseltään) 298 miljoonalla puhelimia. Päällekkäin kasattuna laitteista muodostuisi noin 2092 kilometriä korkea torni, joka ulottuisi pitkälle ulkoavaruuteen.

Lähde: Tivi