Älypuhelimet

Ari Karkimo 15.1. 08:45

Applelle virnuilu on turhaa: analytiikot maalaavat synkkää kuvaa puhelinvalmistuksen tilanteesta

Kuvituskuva / Colourbox

Vahingoniloiset ovat ehtineet jo tovin naureskella Applen iPhone-myynnin takertelulle. Kilpailijoilla tuskin on syytä hymyyn, jos analyytikkojen synkät ennustukset toteutuvat.

Apple on joutunut supistamaan iPhone-tilauksia sopimusvalmistajiltaan, koska puhelinten myynti on jäänyt rankasti odotetusta. Tämä on heijastunut vahvasti myös yhtiön osakekurssiin.

Vaikeudet eivät ole vain Applen murhe, vaan myynnin kanssa on suuria ongelmia myös muilla valmistajilla. Credit Suissen analyytikot maalaavat synkkää kuvaa tilanteesta, muun muassa Business Insider kertoo.

CS toteaa, että puhelinvalmistus on "vapaassa pudotuksessa, eikä pohjaa ole vielä nähty".  Jo viime vuoden viimeisellä neljänneksellä se arvelee valmistuksen supistuneen 3 prosentilla, mutta jatko näyttää vielä pahemmalta: tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen pudotus on peräti 19 prosenttia.

CS:n näkemyksen mukaan puhelinvalmistus saattaa jäädä tänä vuonna tasolle, jolla se on viimeksi ollut vuonna 2013.

Ihmiset tuntuvat nykyään käyttävän vanhoja puhelimiaan entistä pidempään, kun valmistajat eivät kykene enää tarjoamaan mitään sellaista, joka tekisi uutuuksista merkittävästi jo taskusta löytyvää laitetta houkuttelevampia.

"Älypuhelinmarkkinoista on tullut hieman tylsät", totesi Altantic Equitesin analyytikko James Cordwell Business Insiderille.

Saa nähdä, riittääkö 5g-tekniikan ottaminen käyttöön tarjoamaan piristysruisketta. Asiakkaat pitää ensin saada uskomaan, että se tarjoaa myös lisähyötyjä eikä vain lisähintaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö