Teknologia

Ari Karkimo 31.1.2018 08:15

Applen lippulaivapuhelimen vaikeudet jatkuvat – leikataanko iPhone X:n valmistusta rajusti?

Applen kännyköiden kruununjalokivi, juhlamalli iPhone X ei syntynyt kovinkaan onnellisten tähtien alla, eikä elämä ole hymyillyt senkään jälkeen. Nyt puhelimen valmistusta ollaan leikkaamassa rajusti.

Viime syksynä Apple esitteli kolme iPhone-mallia, joista X oli kallein ja eniten uusia ominaisuuksia tarjoava. Sen valmistuksessa oli ongelmia, jotka liittyivät kohuttuun kasvotunnistukseen. Niinpä puhelimen myyntiin saaminen viivästyi. Pitkään pelättiin etteivät valmistusmäärät olisi aikoihin riittäviä tyydyttämään kysyntää, ja ostajat joutuisivat odottamaan laitteita kuukausia.

Nuo murheet Apple on voinut haudata, mutta tilalle on tullut vielä suurempia huolia. 9to5mac kirjoittaa aasialaislähteiden pohjalta, että Apple on leikannut rajusti iPhone X -tilauksia sopimusvalmistajiltaan. Syynä on ollut pettymys, jonka puhelimen myyntiluvut joulusesongin aikaan aiheuttivat.

Jos tiedot pitävät paikkansa, valmistusmääriä ruuvataan todella rajusti alaspäin. Apple oli ennakkoon neuvonut valmistajia tuottamaan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 40 miljoonaa puhelinta. Nyt Apple on tarkistanut laskelmia ja kertonut 20 miljoonan riittävän.

Vaikka tiedot ovat vahvistamattomia, markkinat ottivat ne ainakin tosissaan: Applen osakekurssi putosi 2 prosentilla saman tien.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö