Viestintäalalla suosittuja Applen Macintosh-tietokoneita saa jatkossa myös PC-Superstoresta.

Yhdeksällä paikkakunnalla toimiva PC-Superstoresta tulee Applen tuotteiden ainoa kotiasiakkaisiin keskittyvä vähittäismyyntikanava Suomessa.

- Apple ja Mac ovat erittäin tunnettuja brandejä, mutta harva tietää, mistä niitä saa ostaa tai mitä ne maksavat, kertoo Suomen Applen maajohtaja Matti Nirkko.

PC-kaupassa Applestä tulee brandi muiden joukkoon. Uuden OS10 käyttöjärjestelmän ansiosta se ei muutenkaan enää poikkea niin paljon pc-maailmasta, kuin tähän asti.

- Paitsi käytettävyytensä osalta erityisesti kuvan ja äänen käsittelyssä, Nirkko huomauttaa.

Erityisesti digikameroiden ostajat ovat erittäin kiinnostuneita Applestä, kertoo markkinointistrategi Jaana Kaarela PC-Superstoresta.

Yhtiön kokoama ennuste laitevalmistajien näkemyksistä ennakoi, että tänä vuonna Suomessa myytäisiin 55 000 digitaalikameraa ja 10 000 digitaalista videokameraa. Kasvuluvut ovat huimia. Viime joulukuussa digikamereoiden myynti kasvoi 75 prosenttia, tammi-kesäkuussakin vielä 40 prosenttia.

Suomen Apple ei kerro Maccien myyntilukuja, mutta niiden arvioidaan liikkuvan alle 10 000 kappaleessa. Yhtiön markkinaosuus on Suomessa vain 2-3 prosenttia.

Kuvan ja äänen käsittely on mahdollista myös pc-koneita, mutta Macin vahvuutena on koneiden mukana tulevat ohjelmistot iPhoto, iMovie ja iTunes, jotka tekevät av-aineiston käsittelemisestä helppoa.

- Lähes kaikki uudet macin ostajat perustelevat valintaansa digikameran käytöllä, Nirkko kertoo.

Nirkko lisää, etteivät av-ominaisuudet hyödytä pelkästään harrastajia.

- Kansallisteatterin koko äänijärjestelmä siirrettiin juuri äsken Mac-serverille. Toisaalta kotikone iMaccejä käytetään pikkuliikkeissä jopa kassakoneina.