Teknologiajätti Applen osake halpeni selvästi Wall Streetin jälkikaupankäynnissä.

Yhtiö raportoi analyytikoiden odotuksia paremmasta osavuosituloksesta, mutta teknologiajätti ei tarjoillut sijoittajille minkäänlaista ohjeistusta tai arvioita loppuvuoden näkymistä.

Markkina-arvoltaan suurimpien listattujen amerikkalaisyhtiöiden kärkeen kuuluvan yhtiön osake oli 4,9 prosentin laskussa Suomen aikaa kello 23:37.

iPhone-puhelimien myynti laski 21 prosenttia vuoden takaisesta. Yhtiön tärkein tuote on edelleen iPhone, vaikka palvelut-segmentti on kasvanut kovaa vauhtia viime vuosina.

iPhone-puhelinten liikevaihto oli heinä-syyskuussa 26,44 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat 27,93 miljardin dollarin myyntiä. Palveluista saatava liikevaihto oli 14,55 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat 14,08 miljardin dollarin liikevaihtoa. Palveluiden liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 16,3 prosenttia.

Applen heinä-syyskuun osakekohtainen tulos oli 0,73 dollaria, kun analyysipalvelu Factset ennusti Applen kertovan 0,70 dollarin oikaistusta osakekohtaisesta tuloksesta. Vertailukauden osakekohtainen tulos oli 0,76 dollaria.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä vertailukauden 64 miljardista dollarista 64,7 miljardiin dollariin, kun Factset ennusti 63,1 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Apple julkisti aiemmin tässä kuussa neljä uutta puhelinmallia. Ne ovat iPhone SE -puhelinta muistuttava iPhone 12 Mini, sekä suuremmalla koolla ja näytöllä varustettu, iPhone 11:sta muistuttava iPhone 12.

Lisäksi Apple julkisti entistä suuremmalla näytöllä varustetun iPhone 12 Pro -puhelimen sekä toistaiseksi suurimmalla näytöllä varustetun iPhone 12 Pro Max -puhelimen. Se on Applen toistaiseksi suurikokoisin puhelinmalli.

Apple onnistui tarjoilemaan vahvan huhti–kesäkuun tuloksen siitä huolimatta, että se on kärsinyt koronaviruksesta, kun Applen myymälät ovat olleet suljettuina ja sen toimitusketjuissa on ollut häiriöitä.

Yhtiön osake on noussut tänä vuonna 57,1 prosenttia.