The Wall Street Journal julkaisi viikonloppuna kirjoituksen, jossa vihjataan muotoiluguru Jony Iven suunnitelleen lähtöä Applelta jo vuosia.

Kirjoituksessa kerrotaan, että Applen painopisteen siirtyminen tuotesuunnittelusta operatiivisempaan toimintaan aiheutti Ivessä ja hänen johtamassaan suunnittelutiimissä turhautumista.

Lehden mukaan Ive koki, ettei Applen toimitusjohtaja Tim Cook osoittanut tarpeeksi kiinnostusta tuotekehitysprosessiin. Iven turhautuminen kasvoi, kun johtoryhmään palkattiin henkilöitä, joiden tausta oli yhtiön ydinliiketoiminnan ulkopuolella, The Verge kirjoittaa.

Harvoin uutisia kommentoiva Applen toimitusjohtaja otti tällä kertaa asiaan kantaa. Cook torjui yhtiöön kohdistuvat syytökset kiihkeästi, NBC News kirjoittaa.

”Tarina on järjetön. Suurin osa uutisista tai kirjoituksista ei vastaa todellisuutta”, Cook sanoo. ”Tarina vääristää yhtiön sisäisiä suhteita, päätöksiä ja tapahtumia niin paljon, ettemme tunnista itseämme siitä.”

NBC Newsin mukaan Cook haluaa osoittaa lausunnollaan sen, ettei Iven lähtö ole merkki yhtiössä piilevistä suuremmista ongelmista.