Maailman suurimpiin teknologia-alan yrityksiin ja brändeihin lukeutuvan Applen myymälä on nähtävyys itsessään. Rakennus avautuu The Vergen mukaan yleisölle torstaina 10.9.

Uusi rakennus Apple Marina Bay Sands sijaitsee Singaporessa Mariba Bay -lahden rannalla. Samalla turistien suosimalla alueella operoi lukuisia kauppoja, ravintoloita sekä kasino.

Pallomainen rakennus on kasattu 114 yksittäisestä lasikappaleesta, joita pitää paikallaan kymmenen pystypienaa. Kupoli on rakennettu kokonaan lasista ja se kantaa oman painonsa. Applen mukaan kyseessä on ensimmäinen tämän kaltainen lasikupoli, joka on koskaan rakennettu.

Kupolin yläosassa oleva aukko päästää sisään auringonvaloa. Innoittajana tälle ratkaisulle on toiminut Applen Rooman merkittävimpiin rakennuksiin kuuluva Pantheon, joka on yhä parhaiten säilynyt antiikkinen monumentti Roomassa.

Koska rakennus vaikuttaa ikään kuin kelluvan Marina Bay -lahden päällä, sitä on kuvattu muun muassa ”kelluvaksi lyhdyksi”.

Kupolin alla sijaitsee alempi taso, jossa toimii Applen mukaan myös maailman ensimmäinen vedenalainen kokoushuone. Tuotekehityksestä vastaavat insinöörit voivat siis halutessaan järjestää aivoriihiä astetta eksoottisemmassa ympäristössä.

Rakennus muistuttaa muodoltaan Maapallon ohella myös Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa sijaitsevaa, vuonna 1989 käyttöön vihittyä Globen-toimitoimiareenaa, joka on maailman suurin pallomainen rakennus.

Turistinähtävyysarvoa uudelle rakennukselle luo myös se, että myymälän 148-henkinen tiimi puhuu yhtiön mukaan yhteensä 23 eri kieltä. Osaavaa palvelua luulisi siis riittävän jokaiselle.