Vanhoja 1970-luvulla valmistettuja Apple-tietokoneita ei ole paljon. Kun sellainen ilmestyy myyntiin peräti toimintakuntoisena, kiinnostusta löytyy.

BBC kirjoittaa, että yksi ensimmäisistä Apple-I-koneista on myyty huutokaupassa Yhdysvalloissa. Voittavan tarjouksen teki tuntemattomana pysyttelevä liikemies netin kautta.

Hinnaksi tuli korskeasti 375 000 dollaria. Uutena laitteen hinta vuonna 1976 oli hieman pahaenteiseltä kuulostava 666,66 dollaria. Arvonnousu on siis melkoinen, mutta eipä jokainen voikaan kerskua toimivalla harvinaisuudella.

Ensimmäisen sukupolven Apple-koneita kasasi hyvin pitkälti omin käsin yksi firman perustajista, Steve ”Woz” Wozniak. Laitteita myytiin noin 200 kappaletta.

Epävirallisen rekisterin mukaan niistä on jäljellä 79. Täydellisesti toimivia niistä on kenties vain 15. Nyt huutokaupassa myyty oli yksi näistä.

”Se toimii kuten vuonna 1976”, luvataan.

”Apple-I oli erittäin tehoton verrattuna seuraajaansa Apple-II:een. Se kuitenkin esitteli maailmalle idean hyödyllisestä tietokoneesta, johon ihmisillä oli varaa”, Woz kommentoi BBC:lle.

Hänen mukaansa voidaan siis puhua ensimmäisestä henkilökohtaisesta tietokoneesta, pc:stä.