Apulanta ja rahapeliyhtiö Veikkaus ovat käynnistäneet nuorille suunnatun kilpailun, jossa haetaan sanoitusta Apulannan tulevalle biisille.

Idea sanoituskisaan syntyi siitä, että tänä vuonna vietetään Nuoren Kulttuurin Sounds -vuotta. Vuonna 1993 tuo samainen tapahtuma toimi Apulannalle tärkeänä ponnahduslautana kohti suurempia lavoja.

"Tapahtuman myötä me soitettiin ensimmäiset Heinolan ulkopuoliset keikamme. Sen jälkeen meihin alko uskoa muutkin ihmiset kuin vain me itse", kertoo Apulannan Sipe Santapukki kilpailun esittelyvideossa.

Nyt Apulanta haluaa auttaa nuoria musiikin harrastajia sanoituskilpailun avulla. Kaikille nuorille avoimen kisan voittajan valitsee Apulanta.

"Meillä on todella kova biisi, mutta meillä ei oo sanoja. Tee sä ne sanat. Ja tee hyvät", sanovat Toni Wirtanen ja Santapukki videolla.

Legacy marker

Helmikuun 21. päivä alkanut kilpailu päättyy toukokuun lopussa. Voittaja julkistetaan loppukesällä.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Veikkauksen rahoittaman Nuori Kulttuuri -toiminnan kanssa. Kilpailu näkyy kevään aikana järjestettävissä Nuori Kulttuuri Sounds -tapahtumissa eri puolella Suomea.

Veikkauksen ja Apulannan yhteistyö liittyy Veikkauksen 75–vuotisjuhlavuoteen.