Ilmiöt

M&M 29.7.2016 10:53

Armeija otti kantaa Pokémon Go -peliin - RV: "Koimme tarpeelliseksi muistuttaa"

Puolustusvoimat muistuttaa tuoreessa ohjeistuksessaan, että Pokémon Go:n pelaaminen rinnastetaan kameralla kuvaamiseen.

Pokémon Go -mobiilipeli on aiheuttanut hämmennystä muun muassa Yhdysvaltain merivoimissa, sairaaloissa, holokaustimuseossa ja jäänmurtajayhtiö Arctiassa.

Viimeisimpänä ilmiöön on ottanut kantaa Suomen puolustusvoimien Pääesikunta. Varusmiehille lähetettiin viime viikolla ohjeistus "koskien lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta hyödyntävien sovelluksien käyttöä sotilasalueilla, esimerkiksi varuskunnissa". Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotuväki.

"Viimeaikoina Pokémon Go:sta on tullut hyvin suosittu sekä varusmiesten että siviilien keskuudessa. Koimme tarpeelliseksi muistuttaa varusmiehiä ja henkilöstöä kuvaamisen luvanvaraisuudesta muun muassa varuskunta-alueilla", everstiluutnantti Teemu Hokkanen sanoo Ruotuväki-sivustolla.

Puolustusvoimissa Pokémon Go -pelin kaltaiset sovellukset rinnastetaan kameralla kuvaamiseen. Hokkasen mukaan rinnastus johtuu siitä, että pelin kohdalla ei voi varmuudella tietää, mihin kameran kuvaa ja pelin käyttämiä paikkatietoja tallennetaan tai välitetään.

Mobiilipelin kehittäjät ovat mahdollistaneet poké-pysäkkien poiston tietyltä alueelta riittävän painavasta syystä. Puolustusvoimat ei ole päätynyt poistamaan poké-pysäkkejä, mutta tilanne on seurannassa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö