Vaikuttajamarkkinointitoimisto Asennemedian työntekijät voivat lomailla jatkossa mielensä mukaan. Uutta käytäntöä kokeillaan ensin vuoden verran.

”Kysyin itseltäni, että miksipä ei. Mielestäni lomakäytännöt ovat vanhanaikaiset. Esimerkiksi kun tulee uusi työntekijä, on älytöntä että ihmisen pitäisi pysyä motivoituneena ja työn imussa jopa vuosi ilman yhtään ainutta lomapäivää. Talviloman kertymistäkin voi joutua odottamaan kaksi vuotta. Sehän on aivan järjetöntä!”, Asennemedian toimitusjohtaja Ulla Vartiainen sanoo.

Ajatus lomakäytäntöjen uudistamisesta kehittyi pikkuhiljaa poikkeuksellisen kevään aikana.

”Vaikka tilanne maailmalla on tällä hetkellä monella tapaa kamala, erikoiskevät tarjosi poikkeuksellisen pysähtymisen niin vaikuttajillemme kuin työntekijöillemme. Menojen peruuntuminen ja rauhallisempi tahti toivat mukanaan myös positiivisia asioita, mikä sai ajattelemaan, voisiko joustavampi arki jatkua poikkeusolojen jälkeenkin.”

Asennemedian uusi käytäntö tarjoaa työntekijälle mahdollisuuden irtiottoon työstä heti, kun se alkaa tuntua uuvuttavalta.

”Vaikuttajatyö ja markkinointiala yleensäkin on hyvin kokonaisvaltaista työtä. Pelkästään sosiaalisen median selaaminen vapaa-ajalla on meille työtä.”

Lomapäivillä ei ylärajaa

Jatkossa Asennemedian toimiston 11 työntekijää voivat siis halutessaan jäädä palkalliselle lomalle silloin kuin haluavat. Ilmoituksen voi tehdä vaikka edeltävänä iltana, eikä lomapäiville ole ylärajaa.

”Tästä lähtien meillä voi pitää vaikka sata tai 200 lomapäivää vuodessa, niin paljon kuin tarvitsee, jos työt hoituvat ja tiimissä ei sysätä vastuuta liikaa vain toiselle henkilölle”, Vartiainen sanoo.

Asennemediassa työskennellään pääosin kahden hengen tiimeinä, ja lähtökohtaisesti on sovittu, että parit sopisivat keskenään lomansa siten, että jompikumpi parista on töissä, kun toinen lomailee.

”Tässä oppii itsensä johtamisesta ja tiimityöstä. Uskon että olemme parempia, rentoutuneempia, terveempiä ja jaksavampia työntekijöitä, kun voimme ottaa lomaa silloin kun väsyttää.”

Lomarahoja Asennemediassa ei makseta, mikä osaltaan mahdollistaa työnantajan näkökulmasta rajattomat lomapäivät. Lomapäivien minimimäärissä noudatetaan vuosilomalain määräämiä sääntöjä. Sillä onhan sekin skenaario olemassa, että työn imu on niin vahva, että ihminen jättää lomiaan pitämättä.

”En usko, että on sellaista vaaraa. Olen aina pitänyt huolen siitä, että lain mukaisesti kertyneet lomat on pidetty.”

Uusi käytäntö vaatii toimiakseen entistä enemmän työntekijöiltä taitoa suunnitella omat työnsä ja johtaa niitä.

”Ei tämä pelkkä ilmainen lahja ole, vaan tämä opettaa sen, miten töitä voisi suunnitella niin, että voisi elää oman näköistään arkea”, Vartiainen toteaa.

Kokeilu on tiettävästi ainoa laatuaan Suomessa. Vartiainen kertoo kuulleensa vastaavista käytänteistä ulkomailla, esimerkiksi Piilaaksossa.

”Näytämme esimerkkiä, ja toivottavasti muut innostuvat samaan”, Vartiainen sanoo.

Vuonna 2015 perustettu Asennemedia edustaa noin kolmeakymmentä sosiaalisen median vaikuttajaa, jotka ovat kaikki itsenäisiä yrittäjiä.

”Suosittelemme lämpimästi myös yrittäjänä työskenteleville vaikuttajillemme lomaa säännöllisin väliajoin.”