Australia harkitsee valtion ylläpitämää sosiaalisen median alustaa, jos Facebook ja Google päättävät rajoittaa palveluitaan maassa, The Guardian uutisoi.

Uuden sosiaalisen median alustan ylläpitäjäksi ehdotetaan Australian kansallista yleisradioyhtiötä Australian Broadcasting Corporationia eli ABC:tä. Julkisesti rahoitettu alusta ei keräisi dataa samalla tavalla kuin Google ja Facebook.

"(Meidän pitäisi) kehittää toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja Googlelle ja Facebookille, kuten kansallinen sosiaalinen foorumi, jota ylläpidetään ABC:n kautta”, ehdotuksessa todetaan.

Ehdotus löytyy Australian vastuullisen teknologiakeskuksen Centre for Responsible Technologyn tilaamasta riskien vähentämistä koskevasta dokumentista, joka kulkee nimellä ”Tech-Xit: Voiko Australia selvitä ilman Googlea ja Facebookia?”

Australiassa on kaavailtu tämän vuoden aikana lakia, joka vaatisi teknologiajättejä maksamaan uutissisällöstään mediataloille. Facebook ja Google ovat uhanneet lain voimaanastumisen jälkeen rajoittaa palveluitaan maassa.