Pelastakaa Lapset kutsui suomalaiset joulukeräykseen auttamaan kotimaan köyhiä ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia. Keräys tuotti ennätykselliset yli 1,7 miljoonaa euroa.

Suomessa elää 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Köyhillä lapsilla on muita suuremmat riskit syrjäytymiseen.

Joulukeräyksen tuotoilla on merkittävä rooli Pelastakaa Lasten tavoitteessa tukea jopa 35 000 lasta ja nuorta tänä vuonna.

”Köyhyys vaikuttaa lapsen elämään monella tavalla. Se voi altistaa kiusaamiselle, vaikeuttaa koulunkäyntiä ja heikentää vapaa-ajan mahdollisuuksia. Köyhyys asettaa lapset varsin eriarvoiseen asemaan keskenään”, toteaa lapsiperheköyhyyden asiantuntija Aino Sarkia Pelastakaa Lapset ry:stä tiedotteessa.

Joulukeräyksen lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa lapsia tukemalla heitä muun muassa harrastuksissa ja opinnoissa.

Moni nuori joutuu päättämään opintonsa peruskouluun, koska kaikilla perheillä ei ole varaa hankkia nuorelle oppikirjoja tai ammattiopinnoissa tarvittavia välineitä.

Esimerkiksi yksinhuoltajuus ja huoltajan sairastuminen tai työttömyys ovat yleisiä syitä hakea apua. Pelastakaa Lapset on jakanut tukea jo vuodesta 1996.

Mukana Pelastakaa Lasten joulukeräystä tukemassa oli joukko tunnettuja kasvoja, muun muassa näyttelijä Krista Kosonen, laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann, jääkiekkoleijonien maailmanmestarijoukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila, muusikko ja näyttelijä Reino Nordin sekä toimittaja ja juontaja Maria Veitola.

”Olemme erittäin kiitollisia jokaiselle joulukeräykseen lahjoittaneelle yritykselle ja yksityishenkilölle sekä joulukeräyksen lähettiläille. Teidän avullanne pystymme tarjoamaan pitkävaikutteista tukea niille lapsille ja nuorille, joille tulevaisuus voi näyttäytyä hyvinkin epävarmana”, kommentoi viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto Pelastakaa Lapset ry:stä.

Yritykset ja yksityishenkilöt lahjoittivat valtaosan yli 1,7 miljoonan euron joululahjoituksista kotimaan vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttamiseksi.