Yrityskaupat

Ilkka Jauhiainen 2.11.2016 13:00

Avaus ostaa toimiston Tukholmasta

Kimmo Haapala
Avauksen hallituksen jäsen ja yksi avauksen perustajista Kim Weckström.

Kasvu Ruotsissa mahdollistaa isompien asiakkaiden metsästyksen.

Avaus Marketing Innovations Oy ostaa ruotsalaisen Actionbasen. Yhtiö on keskittynyt analytiikkaan ja datahallintaan.

Actionbasessa työskentelee 27 ihmistä ja sen liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa. Avauksella oli jo aiemmin 15 hengen toimisto Tukholmassa.

Avauksen liikevaihto oli vuonna 2015 kahdeksan miljoonaa euroa ja liikevoitto 770 000 euroa. Kun Avauksen tämän vuoden lukuihin ynnätään Actionbasen loppuvuoden liikevaihto nousee Avauksen liikevaihto 13 miljoonaan euroon.

Actionbase on keskittynyt datahallintaan ja analytiikkaan. Sen pääomistaja oli 92 prosentin osuudella markkinointipalveluita tuottavia yrityksiä omistava A-com. Lisäksi Actionbasella oli omistajina muutama avainhenkilö.

Heistä tulee Avauksen kokonaan omistavan holdingyhtiön omistajia.

”Data ja analytiikka ovat digitaalisen markkinointiviestinnän keskiössä. Data ohjaa markkinointiteknologioiden käyttöä ja luovia ratkaisuja”, sanoo Kim Weckström. Hän on Avauksen hallituksen jäsen ja yksi avauksen perustajista.

Oston myötä Avauksen asiakkaiksi tulevat muun muassa McDonalds ja Akademibokhandeln.

”Tietysti haluamme olla myös vahvempi Ruotsissa. Tukholma on pohjoismaiden markkinoinnin pääkaupunki”, Weckström jatkaa.

Laskelmiensa mukaan Avaus kasvaa digitaalisten palveluiden markkinoita nopeammin.

”Markkinat kasvavat noin 15 prosenttia vuodessa. Avauksen keskikasvu on viimeisen neljän vuoden aikana ollut noin 40 prosenttia. Tänä vuonna kasvu on ollut ennen yrityskauppaa yli 50 prosenttia. Ruotsissa meitä on tämän vuoden lopulla noin 40 henkeä. Ensi vuonna kasvamme 60 työntekijään”, Weckström sanoo.

Kasvu mahdollistaa isompien asiakkaiden metsästyksen Ruotsissa. Suomessa Avauksen asiakkaina ovat muun muassa Fortum, SOK ja LähiTapiola.

”Alamme olla Ruotsissa jo iso toimija. Teemme suurille yrityksille hyvin pitkälle räätälöityjä ratkaisuja. Ne investointeja myös asiakkailta”, sanoo senior advisor ja hallituksen jäsen Tom Nickels.