Toimistot

Laura Kukkonen 17.4.2018 15:05

Avaus satsaa Saksaan – tavoitteena roima kasvu

Outi Järvinen
Tom Nickels

Avauksen Saksan-toimintaa johtaa Shawn McKell.

Avaus Marketing Innovations aloittaa liiketoiminnan Saksassa. Markkinointiteknologiaan erikoistunut Avaus on palkannut Saksan-maajohtajakseen Shawn McKellin.

Ennen Avausta Shawn McKell työskenteli Ingon Strategy & Insights -johtajana. | Kuva: Avaus

Avauksen johtava parteri Tom Nickels kertoo, että Saksan-avausta on valmisteltu reilun vuoden ajan ja yritys on palvellut Suomesta käsin Saksassa olevia asiakkaita.

"Saksa on kiinnostava monesta syystä. Se on Euroopan markkinoista suurin ja siellä on paljon potentiaalia sekä b-to-b-puolen vahvoja yrityksiä", Nickels kommentoi M&M:lle.

Avauksen pääkonttori on ja pysyy Helsingissä. Keväällä 2015 yhtiö kertoi avaavansa toimiston Tukholmaan. Lisäksi Avauksella on työntekijöitä myös Puolassa.

Münchenin toimiston johtoon palkattu amerikkalais-saksalainen McKell on toistaiseksi ainoa tekijä Avauksen Saksan-toimistossa. McKell on työskennellyt sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa digimarkkinoinnin parissa. Ennen Avausta McKell työskenteli Grey and Ogilvy Groupiin kuuluvan Ingon Strategy & Insights -johtajana.

"Ensimmäisen vuoden tavoitteena on muodostaa noin 10 henkilön ydintiimi paikan päälle. Käytämme samaa mallia kuin Ruotsiin lähtiessämme, eli muutama tekijä menee Saksaan Suomesta ja Ruotsista ja loput palkataan paikallisesti", Nickels kertoo.

Avaus tavoittelee Saksan-toiminnasta reippaasti kasvavaa niin, että työntekijöitä olisi 40–50 ja liikevaihto jopa suurempi kuin Suomessa tai Ruotsissa.

"Suhtaudumme asiaan nöyrästi. Ruotsissakaan kukaan ei tuntenut meitä ja oli paljon opittavaa. Se vaatii varmasti panostuksia, mutta olemme menossa Saksaan tekemään merkittävää liiketoimintaa", Nickels sanoo.

Nickelsin mukaan saksalaisyritykset ovat digitalisaatiossa ja datan hyödyntämisessä 2–3 vuotta Pohjoismaita jäljessä.

"Se käynnistyy pikkuhiljaa samaan kasvuvaiheeseen kuin mikä täällä on ollut viime vuosina."

Avauksella ei vielä ole valmista asiakaslistaa Saksassa, ja toimiston varsinainen käynnistys tapahtuu syyskuussa. Tämän vuoden liikevaihtoon Saksan-toiminnalla ei vielä ole vaikutusta.

Nickelsin mukaan Avaus-ryhmä teki viime vuonna noin 16 miljoonan euron liikevaihdon ja nollatuloksen, joka johtui investoinneista. Suomi on Avauksen suurin markkina. Tälle vuodelle Avaus tavoittelee 18–19 miljoonan euron liikevaihtoa. Kaikkiaan Avauksella on 150 työntekijää.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö