Markkinointitoimisto Avidlyn ja SOK:n välinen, markkinoinnin tuotantoon keskittynyt sopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Vuoden 2017 alussa tehty kaksivuotinen sopimus on ollut Avidlylle taloudellisesti merkittävä, arvioi yhtiön operatiivinen johtaja Jyrki VaittinenM&M:lle.

"Kyseessä oli kaksivuotinen määräaikainen sopimus. Tämän tarkemmin en voi päättymisen syitä avata", Vaittinen toteaa.

SOK-sopimuksen vaikutus Avidlyn arvioituun noin 20 miljoonan euron liikevaihtoon (2018) on noin kaksi miljoonaa euroa. Avidly arvion mukaan SOK:n osuus ensi vuoden liikevaihdosta on 0,5–0,7 miljoonaa euroa.

Asiakkuuden menettämisestä seuraa Avidlyn Helsingin-toimipistettä koskevat yt-neuvottelut.

Avidlyn mukaan neuvottelut voivat johtaa enimmillään 35 henkilön irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen tai lomauttamiseen. Helsingin-toimipisteessä työskentelee noin 120 henkilöä. Yt-neuvottelut on tarkoitus saada pakettiin helmikuuhun mennessä.

”Tämä on ihmisten kannalta äärimmäisen ikävä uutinen. Täytyy kuitenkin muistaa tämä oli vain yksi asiakkuus ja tällaista tapahtuu. Tämä ei muuta meidän kasvustrategiaamme.”

"Liikevaihdollisesti tämä on ollut merkittävä sopimus, mutta ei ratkaiseva meidän tulevaisuuden strategiamme kannalta", Vaittinen jatkaa.

Vaittinen ei tarkenna, miten monta työntekijää SOK-asiakkuus tarkalleen työllisti.

Avidly kertoo, että tulevaisuudessa sen kasvu tulee jatkuvista markkinointipalveluista. Lisäksi yhtiö yrittää kansainvälistyä kehittämällä Hubspot-ratkaisuja.

Vähäsanaisesti asiakkuuden päättymistä kommentoiva Vaittinen toteaa, että SOK:n kanssa muutama vuosi sitten tehty sopimus on ollut Avidlylle ainutlaatuinen.

"Meillä on muutamia kokonaisvaltaisempia markkinoinnin ulkoistamissopimuksia, mutta toista vastaavaa tuotantoon keskittynyttä sopimusta ei ole ollut."

Sopimuksen päättymisestä huolimatta Avidly jatkaa SOK:n pakkaussuunnittelu ja -tuotantokumppanina.

Aiemmin Zeeland Familyna tunnettu Avidly työllistää yhteensä 250 henkilöä pohjoismaissa.