Katsauksen mukaan Avidly kasvatti strategiansa mukaisesti alkuvuonna liikevaihtoaan selvästi, ja erityisesti inbound-liiketoiminta kasvoi voimakkaasti. Maaliskuussa Avidly vahvisti inbound-osaamistaan Suomessa ostamalla Hehku Marketing in. Kasvupanostusten seurauksena liiketulos jäi tappiolliseksi.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 11,8 miljoonaan euroon vertailukauden 9,7 miljoonasta eurosta.

Yhtiön liikevoitto painui 0,30 miljoonaa euroa tappiolle vertailukauden 0,35 miljoonan euron voitolta.

Osakekohtainen tulos painui 0,18 euroa miinuksella kun se oli vertailukaudella 0,14 euroa plussalla.

Avidlylle ei ole saatavissa analyytikoiden konsensusennustetta.

Yhtiö muutti nimeään viime vuoden syyskuussa. Aiemmin se tunnettiin nimellä Zeeland Family. Yhtiössä vuoden alussa toimitusjohtajana aloittaneen Jyrki Vaittisen pesti päättyi elokuussa ja sen jälkeen väliaikaisena toimitusjohtajana on toiminut talousjohtaja Mikko Marttinen.

Avidly antoi kesäkuun lopussa tulosvaroituksen, jossa se arvioi, että vuoden 2019 liikevoitto jää vuoden 2018 liikevoitosta, mutta on silti voitollinen. Aiemmin yhtiö oli ohjeistanut liiketuloksen paranevat viime vuoteen verrattuna. Vuonna 2018 liiketulos oli 0,6 miljoonaa euroa. Yhtiö arvioi, että liikevaihto tänä vuonna on 22-24 miljoonaa euroa. Yhtiö säilytti nyt näkymänsä ennallaan.

”Tammikuussa julkaisimme uuden kasvustrategian ja viimeistelimme strategian toteuttamiseen tarvittavan rahoituksen. Strategiamme kaksi vahvaa tukijalkaa ovat HubSpot-teknologiaan perustuvien palveluiden huomattava kasvattaminen olemassa olevilla markkinoilla Suomessa ja Pohjoismaissa sekä Avidlyn kasvu Suomessa täyden palvelun markkinointitoimistona”, vt. toimitusjohtaja Mikko Marttinen sanoo katsauksessa.

”Strategiamme toteuttamiseksi panostimme voimakkaasti inbound-liiketoimintamme kasvuun: Suomessa vahvistimme osaamistamme hankkimalla maaliskuussa Hehku Marketingin. Lisäksi rekrytoimme Pohjoismaissa 27 uutta inbound-osaajaa. Nämä panostukset vaikuttivat liiketulokseen negatiivisesti, mutta uskomme inbound -markkinointisegmentin liiketappion pienenevän toisella vuosipuoliskolla selvästi ja olevan lähellä nollaa loppuvuonna.”

”Markkinointipalvelut-liiketoimintaan vaikutti SOK :n markkinointimateriaalien tuotantoon painottuneen ulkoistussopimuksen päättyminen. Uskomme kuitenkin, että markkinointia ostetaan tulevaisuudessa yhä enemmän jatkuvana palveluna, ja solmimme alkuvuonna useita uusia sopimuksia”, Marttinen sanoo.