First Northissa listattu markkinointiviestinnän yhtiö Avidlyn ja SOK:n välinen tuotannon ulkoistamissopimus päättyi 31.12.2018.

Vuoden 2017 alussa tehty kaksivuotinen sopimus on ollut Avidlylle taloudellisesti merkittävä, ja sen vaikutus Avidlyn arvioituun noin 20 miljoonan euron vuoden 2018 liikevaihtoon on noin kaksi miljoonaa euroa.

Sopimuksen päättymisen johdosta Avidly käynnisti Helsingin toimistossa yhteistoimintaneuvottelut, jotka on saatu tänään päätökseen.

Neuvottelujen seurauksena 7 henkilöä irtisanotaan ja 11 henkilöä lomautetaan toistaiseksi. Lisäksi neuvotteluiden aikana osastolta, jota SOK-sopimus eniten työllisti, 11 henkilöä on siirtynyt toisten yritysten palvelukseen.

Näin ollen Avidly työllistää tällä hetkellä 29 henkeä vähemmän kuin neuvottelujen alkaessa. Helsingin-toimipisteessä työskenteli ennen yt-neuvotteluiden alkua kaikkiaan noin 120 henkilöä.

Yt-neuvottelut kestivät Avidlyn toimitusjohtaja Jyrki Vaittisen mukaan kaikkiaan kuusi viikkoa.

"Eivät nämä ikinä mukavia prosesseja ole, mutta neuvottelut sujuivat ihan hyvässä hengessä", Jyrki Vaittinen kertoo M&M:lle.

Vaittisen mukaan päätökset toistaiseksi lomautettujen työntekijöiden mahdollisesta takaisinkutsumisesta tehdään myöhemmin.

"Meillä on vahva kasvustrategia. Tavoittelemme keskipitkällä aikavälillä vuosittain yli 25 prosentin orgaanista kasvua liikevaihdossa ja yli 40 prosentin kokonaiskasvua. Lomautettujen työntekijöiden takaisinkutsua arvioidaan tilanteen mukaan, kun näemme, miten liiketoiminta kehittyy."

Irtisanomisten seurauksena Avidly kirjaa arviolta 0,1 miljoonan euron kertaluonteisen kulun ensimmäisen vuosipuoliskon tulokseen.

Nyt päättyneet yt-neuvottelut eivät Vaittisen mukaan vaikuta yhtiön kuluvan vuoden kasvutavoitteisiin.

"En lähde kommentoimaan tämän vuoden tavoitelukuja sen tarkemmin, mutta teemme kovasti töitä sen eteen, että näihin tavoitteisiin päästään. Tällä prosessilla ei ole vaikutusta tämänvuotisiin tavoitteisiin", Vaittinen kertoo.

Aiemmin Zeeland Family na tunnettu Avidly työllistää noin 250 henkilöä 15 toimipisteessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuonna 2017 Avidlyn myyntikate oli 12,9 miljoonaa euroa.