Bauer Media lanseerasi maanantaina suomalaiselle rap-musiikille omistetun SuomiRäp-kanavan. Hämmennystä aiheutti se, että kanava alkoi pyöriä Bassoradion taajuudella, ja kanavan palvelukseen oli siirtynyt Bassoradion toimittajia. Muun muassa musiikkilehti Rumba ja HS ehtivät uutisoida Basson äkillisestä muutoksesta.

”Punnitsimme eri vaihtoehtoja ja totesimme, että tässä tapauksessa tämä toimintamalli oli kokonaisuuden kannalta tarkoituksenmukaisin”, Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen kommentoi Helsingin Sanomille Bassoradion lopettamista maanantaina.

Eilen Bauer Media yllättäen ilmoitti, että Bassoradio uudistuu 30. syyskuuta. Kanava ei olekaan kuollut. Uudistunut kanava soittaa räppiä, hiphoppia sekä r`n`b:tä. Bauer Median mukaan kanavan kuuluvuusalue laajenee merkittävästi. Bassoradion Hikinen iltapäivä -ohjelma jatkuu myös uudella kanavalla.

Tenkanen pahoittelee tiedotteessa sitä, ettei uuden kanavan viestintä onnistunut.

”On rehellistä todeta, että teimme arviointivirheen uuden kanavan lanseerauksessa ja viestinnässä ja olemme tästä pahoillamme. Meidän olisi pitänyt kertoa muutoksesta paljon laajemmin ja ennakkoon. Eniten asia harmittaa sen vuoksi, että uusi radiokanava SuomiRäp ja koko se skene, mitä se edustaa, olisi ansainnut hienomman startin. Me teemme nyt töitä sen eteen, että uusi kanava löytää ja ihastuttaa kuulijansa ja lunastaa odotukset”, Tenkanen lupaa.

Tällä viikolla kritiikkiä nostanut myös se, että uudella SuomiRäp-kanavalla on kuultu perussuomalaisten kuntavaalimainontaa. Rumba julkaisemassa kommentissa asiaa kommentoivat muun muassa räppärit Paleface eli Karri Miettinen ja Gettomasa eli Aleksi Lehikoinen.

”Persut ovat laitaoikeistopuolue, jonka koko toiminta perustuu maahanmuuton vastustamiseen. Hiphop-kulttuuri on syntynyt ja kukoistaa nimenomaan maahanmuuttajanuorten yhteisöissä ympäri maailmaa”, Miettinen kertoi Rumballe.

Myös Elastisena tunnettu Kimmo Laiho on kertonut Instagramissa keskustelleensa Bauer Median kanssa SuomiRäp-kanavan arvoista.

”Haastoin heitä nostamaan tapetille musiikin ja esittäjien monimuotoisuuden, monikulttuurisuuden ja antirasistisen työn. Tämä on hiphop-kanavalle vaatimus, ei pyyntö”, Elastinen kirjoittaa.

Bauer Media tiedotti Basso Media ostosta huhtikuussa. Bassolla on toimilupakautta 2030-luvun loppuun saakka.

Lue myös:

Suomi-rap sai oman radiokanavan

Bauer Media pitää ostohousut jalassa – osti Basso Median