TILIT

Olli Harma 18.1.2007 12:03 päivitetty 4.2.2016 10:00

Battery vaihtoi toimistoa

Suomen energiajuomien ykkönen Sinebrychoffin Battery siirtyy pitkän mainosyhteistyön jälkeen Lowelta Contraan.

– Contran joustava kansainvälinen rakenne ja siihen liittyvät kansainväliset resurssit olivat valinnassa merkittävässä asemassa. Toisaalta Contran vahva osaaminen elämysmarkkinoinnissa, mikä on tullut esiin muun muassa Nokialle tehdyissä tempauksissa, helpotti valintaa, Sinebrychoffilla Batterysta vastaava markkinointipäällikkö Jori Manninen perustelee.

Battery on ollut Lowen asiakas miltei koko kymmenvuotisen historiansa ajan. Mannisen mukaan toimistonvaihdokseen ei vaikuttanut se, että Lowe on paraikaa fuusioitumassa McCanniin.

Suomessa Battery omistaa edelleen yli 40 prosenttia markkinasta, mutta parin viime vuoden aikana osuuksia syömään ovat ilmestyneet Hartwallin ED ja Olvin Teho.

Vaikka Mannisen mukaan saturaatiopistettä ei ole vieläkään saavutettu ja uudet tulokkaat ovat lähinnä buustanneet kategoriaa, Sinebrychoff on katsonut viisaimmaksi laajentaa Batteryn tuoterepertuaaria. Viime kesänä markkinoille tuotiin inkiväärinmakuinen Gingered Battery ja vuodenvaihteessa sokeriton Stripped Battery.

– Kokemukset ovat olleet todella positiivisia. Kannibalisointia ei ole juuri ilmennyt ja pääasiassa uutuustuotteet ovat kasvattaneet Batteryn yhteenlaskettua myyntiä.

Lue lisää perjantain M&M-lehdestä.