Media

Ville Perttula 21.8.2018 12:31

Bauer Media sysää luovan osaamisensa uuteen Creative Studioon

Kimmo Haapala
Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen

Bauer Media uskoo luovaan kaupalliseen äänimarkkinointiin. Creative Studio tekee muun muassa äänimaisemointia.

Bauer Media perustaa uuden Creative Studio -nimisen yksikön. Yksikköä johtava Head Of Creative -tittelillä työskentelevä Elina Backman kertoo, että yhtiön luova tekeminen on keskitetty Creative Studioon. Yksikkö keskittyy pääosin audiopuolen markkinointiin.

"Uudessa yksikössä työskentelevät luovat konseptisuunnittelijat, kaupalliset tuottajat ja Lauri Domnickin äänibrändäystiimi sekä kaupallinen äänituotanto. Bauerilla oli paljon itsenäisiä tiimejä, nyt halusimme keskittää luovan kaupallisen tekemisen yhden teeman alle."

Backman uskoo, että uudella luovalla porukalla Creative Studio pystyy suhtautumaan omaan liiketoimintaansa ketterästi startupin tapaan. Tällä hetkellä Creative Studio suunnittelee esimerkiksi oppilaitosyhteistyötä Laajasalon opiston kanssa.

"Haluamme tehdä tulevaisuudessa enemmän yhteistyötä niin mainostoimistojen kuin opiskelijoidenkin kanssa. Tulossa on kurssi kaupallisesta sisällöntuotannosta Laajasalon radioalan opiskelijoille."

Creative Studion valikoimaan kuuluu verkossa, radiossa ja podcast-muodossa julkaistavaa vaikuttaja- ja natiivimarkkinointia.

"Ohjelmayhteistyötä radiokanavillamme, sisällöntuotantoa, audiobrändäystä ja äänimaisemointia. Lisäksi teemme yhteistyötä audiovaikuttajien kanssa", Backman luettelee.

"Ajattelemme juontajien olevan audiovaikuttajia. Tavallaan mietimme, mikä merkitys heillä on kuluttajien päivässä ja miten mainostajat voivat hyödyntää juontajien puhepaikkoja."

Bauer Median viime vuonna aloittama audiobrändäys ja äänimaisemointi -palvelu on uusi osa ja tärkeä osa Creative Studion valikoimaa.

Creative Studio pystyy tuottamaan asiakkailleen räätälöidyn, yhtenäisestä äänimaailman. Bauer Media on vastannut esimerkiksi Kampin kauppakeskuksen äänimaisemoinnista, jolla "tavoitellaan asiakasviipymän pidentämistä ja viihtyvyyden lisäämistä".

"Meidän kanssamme on mahdollista miettiä kaupallista ääntä. Koko ajan tässä mukana toimivat myös meidän valtakunnalliset radiokanavat ja niiden juontajat", Backman kertoo.

Sähköpostilla tavoitettu Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen ei kommentoi uuden yksikön taloudellisia tavoitteita.

Bauer Media on saksalainen perheyhtiö, jonka liikevaihto on 2,3 miljardia euroa. Creative Studio työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö