Terroristipropagandan julkaisun estämiseen on sosiaalisen paineen lisäksi vaikuttanut konkreettiset vaatimukset virallisilta tahoilta. Lisäksi Facebook ja kumppanit ovat sulkeneet tilejä toisenlaista ääriajattelua edustavilta, mikä ei sitten erästä korkeaa viranhaltijaa miellyttänyt lainkaan.

BBC kirjoittaa, että Facebookin terrorismintorjunta näyttää kauniista puheista huolimatta vuotavan surkeasti. Vähintäänkin on niin, ettei palvelun vasen käsi tiedä lainkaan, mitä oikea yrittää tehdä.

National Whistleblower Centre on julkaissut nimettömänä pysyttelevän aktivistin kokoamia tietoja siitä, miten Facebook ääriryhmiä kohtelee: varsin ystävällisesti.

Jokainen Facebookin käyttäjä on saanut sivulleen automaattisia muistutuksia syntymäpäivistä, kaveruusonnitteluja ja videoita kuukauden tai vuoden ”tärkeistä hetkistä”. Selvityksen mukaan näitä samoja toivotuksia saavat myös kaikenlaiset ääriryhmät eli Facebook tuottaa jatkuvasti sisältöä niiden sivuille.

Hurjalta kuulostaa se, että pahamaineiselle terroristijärjestölle Al-Qaidalle on raportin mukaan luotu bisnessivu, jolla on yli 7 000 tykkääjää. Terroristeille on samalla annettu arvokasta dataa, jota se voi käyttää jäsenhankinnassaan.

Samoin Facebookin kerrotaan silittävän myötäkarvaan useita natsi- ja rasistiporukoita.

Kootut tiedot on lähetetty Yhdysvalloissa muun muassa pörssikauppaa valvovalle SEC-virastolle (Securities and Exchange Commission). Virastoa pyydetään selvittämään, onko Facebook antanut osakkeenomistajilleen väärää tietoja. Facebook on vakuuttanut poistavansa äärimmäisyysaineiston, mutta selvästikään ei tee niin.