Poptähti, näyttelijä ja muotisuunnittelija Beyoncé Knowles sai Huffington Postin mukaan Voguen päätoimittajalta Anna Wintour ilta harvinaisen paljon sanavaltaa syyskuun numeron kannen kuvauksista. Ensimmäisenä tiedon Knowlesin valinnasta kanteen kertoi The New York Post.

Lehden mukaan on yksinomaan Knowlesin ansiota, että kansikuvauksesta vastaa ensimmäistä kertaa 126 vuoden ajan ilmestyneen lehden historiassa tummaihoinen valokuvaaja.

Knowles valitsi kuvaajaksi vasta 23-vuotiaan Tyler Mitchell in. Nuoresta iästään huolimatta Mitchell on ehtinyt jo tehdä yhteistyötä useamman tunnetun muotibrändin, kuten Marc Jacobs in ja Givenchy n kanssa.

"Kuvaan tummaihoisia ihmisiä sekä värillisiä ihmisiä hyvin todellisella ja puhtaalla tavalla. Kuvissani on rehellinen katse", Mitchell kuvaili työskentelyfilosofiaansa The New York Timesin haastattelussa viime vuoden joulukuussa.

Huffington Postin tavoittamien nimettömien tietolähteiden mukaan päätoimittaja Wintour suosii yleensä kokeneempia valokuvaajia kansikuvien ottajana ja olisi tuskin valinnut Mitchelliä ilman Knowlesin myötävaikutusta. Samat nimettöminä pysyttelevät, asiaan vihkiytyneet henkilöt kertoivat, että Knowles sai myös itse päättää kannen kuvasta, itse lehteen tulevista sekä kuvateksteistä.

"Syy siihen, että 23-vuotias tummaihoinen valokuvaaja kuvaa Beyoncén Voguen kanteen on se, että Beyoncé käytti omaa voimaansa ja vaikutusvaltaansa saadakseen hänelle tuon tehtävän.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Knowles esiintyy Voguen ikonisen syyskuun numeron kannessa. Vuonna 2015 hän esiintyi kannessa Mario Testino n kuvaamana. Knowles ei tuolloin antanut haastattelua lehdelle, vaikka esiintyi kannessa. Myös tämä on harvinaista Voguen kohdalla.