Viime syksynä Hartwall in Original Long Drink kehitti uuden juhlapäivän, jotta lonkeroa juotaisiin myös silloin, kun sää on yhtä harmaa kuin juoma. Vuoden harmain päivä kokosi Helsingin Allas Sea Pool ille 6 600 juhlijaa, ja juhlapäivää aiotaan vastedes viettää vuosittain aina marraskuun kolmantena lauantaina.

Nyt maaliskuussa lonkerolle järjestetään uusi teemapäivien sarja. Ideana on tällä kertaa tuoda after ski -tunnelma laskettelukeskuksista Helsingin keskustaan Löyly yn neljän Harmaa rinne -after ski -ilmaistapahtuman sarjalla.

Ensimmäinen tapahtuma oli viime lauantaina. Silloin after ski -kansaa viihdytti Teflon Brothers, joka on tänä talvena myös julkaissut kappaleen nimeltä Harmaa rinne.

”Hartwall on tilannut Teflon Brothersilta Harmaa rinne -biisin, jonka avulla lanseerasimme harmaa rinne -termin ja teimme sitä tunnetuksi. Harmaa rinne viittaa Original Long Drink -tölkin logon vuoriin”, Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius kertoo M&M:lle.

ss

Ignatius kertoo, että tapahtumien tarkoitus on laajentaa pitkään kesäjuomaksi mielletyn Original Long Drinkin käyttöyhteyksiä.

”After skihin kuuluu aina olennaisena osana musiikki ja hyvä juoma, meni sitten minne päin maailmaa tahansa. Harmaa rinne -biisi ja Original Long Drinkin yhdistäminen suomalaiseen after skihin toivottavasti myös rakentavat meidän after ski -kulttuuriamme. Lonkero on maailmalla uniikki juoma, joten on ulkomaalaisillekin kokemus nauttia sitä Suomessa after skissä”, Ignatius sanoo.

Hän kertoo, että myös englanniksi Grey slope -nimellä toimivaa konseptia on tarkoitus laajentaa lähitulevaisuudessa myös ulkomaille.

Ensimmäinen Harmaa rinne -tapahtuma sujui Ignatiuksen mukaan hyvin.

”Ihmiset olivat ottaneet after ski -teeman upeasti haltuun ja pukeutuneet kunnolla skimbavaatteisiin. Oli todellinen after ski tunnelma.”

Harmaa rinne -konseptin on suunnitellut mainostoimisto Bob the Robot, ja tapahtumat tuottaa Lataamo. Ignatiuksen mukaan Harmaa rinne -after skin budjetti on normaali vastaavan kokoiseen menevä summa, mutta hän ei avaa lukuja tarkemmin.

Harmaa rinne näkyy myös Hartwallin Original Long Drinkin historian ensimmäisessä erikoistölkissä, joka tulee myyntiin maaliskuun aikana. Erityiserässä tölkin raidat tekevät pujottelurinteestä tutun mutkittelevan liikkeen.