Markkinointiviestinnän konsultti Ida Fram Group ja blogiyhteisö Suomen Blogimedia perustivat vuoden alkupuolella uuden sijoitusyhtiön SBM Kipinä n.

Alkuvaiheen yritysten rahoittamiseen ja tukemiseen erikoistuva yhtiö on valinnut ensimmäiseksi kehityskohteekseen luonnonkosmetiikan verkkokaupan Biodelly n.

Nyt alkaneen hankkeen myötä Biodellyn omistajiin ja taustajoukkoihin kuuluvat Ida Framin lisäksi neljä Suomen Blogimedian perhebloggaajaa: Kipinä-hanketta vetävä Satu RämöSalamatkustaja-blogista, Maiju AsikainenAsikaine-blogista, Laura SatamoMamma rimpuilee –blogista ja Hanne KettunenValeäiti-blogin takaa.

Biodellyn valinta sijoituskohteeksi lähti Ida Framin tiedotteen mukaan innostuksesta toimialaa ja itse yritystä kohtaan.

"Kosmetiikka on blogimaailman runsaudensarvi. Se on läsnä kaikkien arjessa. Vastuullinen kuluttaminen ja tuoteturvallisuuteen liittyvät aiheet kiinnostavat meitä bloggaajia ja blogiemme lukijoita", Rämö kertoo tiedotteessa.

Bloggaajien osaamista aiotaan hyödyntää Biodellyn markkinoinnissa ja kehityshankkeissa. Vuonna 2009 perustetun verkkokaupan toimitusjohtaja Tanja Kipinoinen kertoo, että yli puolet kaupan asiakkaista löytää yrityksen blogien kautta.

"Yksittäisen yhteistyöprojektin sijaan aloitamme pitkäjänteisen kumppanuuden, joka auttaa Biodellyä kasvamaan ja kehittymään yrityksenä sekä tuo lisää uusia ihmisiä luonnonkosmetiikan pariin", Kipinoinen kuvaa hanketta.

Ida Framin mukaan jo alkaneen yhteistyön ensimmäiset tulokset tulevat julki lokakuun aikana.