Blogibisneksen kilpailu kiristyy ensi viikolla. Tamperelainen startup Blogbook avaa silloin palvelunsa, johon se on houkutellut mukaan joukon julkkiksia ja suosittujia bloggaajia.

Blogbook aikoo kilpailla Uuden Suomen, Indiedays in ja Bella-blogien kanssa ”kaikille kaikkea” -periaatteella.

Sivustolle kirjoittavat esimerkiksi tosi-tv-tähti Martina Aitolehti, hiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, näyttelijä Antti Reini, taikuri Jori A. Kopponen, muusikko Cristal Snow ja kokoomuspoliitikot Wille Rydman ja Henri Heikkinen.

”Aiomme luoda selkeän brändin, joka tavoittaa mahdollisimman ison kohderyhmän. Samalta sivustolta näkee kaikki puhuttavimmat ilmiöt”, Blogbookin toimitusjohtaja Sami Kieksi kertoo M&M:lle.

Blogien aihepiirit liikkuvat lifestylen, muodin, urheilun, politiikan, matkailun ja kehonrakennuksen parissa.

Lukijat voivat rekisteröityä sivuston käyttäjiksi, jolloin he se saavat aina ilmoituksen seuraamiensa bloggaajien uusista teksteistä. Blogeja voi kommentoida vain käyttäjätunnuksella tai sosiaalisen median käyttäjätileillä.

”Haluamme panostaa laadukkaaseen sisältöön ja synnyttää keskustelua”, Kieksi sanoo.

Sivusto suosittelee käyttäjille keskenään samantyyppisiä blogeja, tarkoituksenaan kuljettaa lukijaa sivustolla mahdollisimman pitkään.

Kieksin mukaan Blogbook aikoo tuottaa mainostuloja pikemminkin pitkillä visiiteillä kuin pelkällä kävijämassalla. Bannerimainosten lisäksi portaali myy myös linkkimainospaikkoja.

”Päätavoite on kuitenkin synnyttää tuottoa sisältöyhteistyökampanjoilla”, Kieksi korostaa.

Blogbookin perustajien taustat ovat tv-alalla, digitaalisessa markkinoinnissa ja koodaamisessa.