Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa eletyssä Oscar-gaalassa sählättiin huolella. Tapahtuman kruunaavan parhaan elokuvan palkinto jaettiin ensin väärälle elokuvalle, La La Landille. Vasta puheiden jälkeen ilmeni, että oikea voittaja onkin Moonlight.

Osataan sitä Suomessakin ja etenkin mainostoimistokentällä, joka on kenties elokuva-alaakin innokkaampi erinäisten pystien jakelussa.

Helmikuun 10. päivänä Helsingin Kattilahallissa jaettiin Vuoden toimisto -tutkimuksen tunnustukset. Mainostoimistojen ykköspalkinnon vei Bob the Robot. Kategorian shortille jäivät TBWA\Helsinki ja Satumaa Family Business.

Oscar-skandaalista inspiroituneena TBWA\Helsinki päätti lähettää oman onnitteluviestinsä kilpailevalle toimistolle Bob the Robotille.

tbwa

TBWA julkaisi maanantaina sometileillään videon, jossa "juontaja" eli Iman Chellaf avaa voittajakirjekuoren ja julistaa TBWA:n Vuoden toimisto -kisan voittajaksi. Voittoa saapuu tuulettamaan Mikko Santonen, joka huomaa Bob the Robotin olevan oikea voittaja.

"Halusimme onnitella Bob the Robotia Vuoden toimisto -voitosta ja olemme odottaneet oikeaa tilaisuutta, jonka Oscar-sotkuun reagointi tarjosi", TBWA\Helsingin sisältöstrategi Simone Bocedi kertoo M&M:lle.

Bocedin mukaan kyseessä on kertaluonteinen. Hän haluaa silti muistuttaa, että vaikka toimistojen keskinäinen kilpailu on käynnissä jatkuvasti, niin tekijät myös kunnioittavat toistensa työtä.

"Tunnemme toistemme haasteet ja sen jokapäiväisen työn, jota teemme hienojen töiden eteen. Siksi uskomme, että meidän pitäisi myös kehua toisiamme silloin kun se on mahdollista", Bocedi sanoo.

Bob the Robot otti huomionosoituksen vastaan julkaisemalla onnitteluvideon omalla Facebook-sivullaan. Saatesanoina oli "Kiitos Oscar-akatemia, kiitos TBWA\Helsinki!".