Tulokset

M&M 9.2.2017 15:43

Bonnierin Franzén tulosraportissa: ”MTV onnistui taklaaman negatiivista trendiä”

Peter Jönsson / Bonnier
Bonnierin toimitusjohtaja Tomas Franzén.

Bonnier-konsernin liikevaihto ja tulos putosivat hieman edellisvuodesta.

MTV:n, C Moren ja peliyhtiö Evoke Gamingin loppuvuoden tappiot heikensivät Bonnier-konsernin tulosta vuoden 2016 lopussa, yhtiön toimitusjohtaja Tomas Franzén kertoo tuoreessa tulosraportissa. Franzén luonnehtii Suomen makroekonomista tilannetta vaikeaksi.

”Rakenteellisten muutosten ja kulusäästöjen ansiosta sekä paikalliseen sisältöön investoimalla MTV onnistui taklaamaan negatiivista trendiä syksyllä ja kasvattamaan markkinaosuuttaan, vaikka vuoden lopussa luvut olivat punaisella”, Franzén toteaa.

Franzénin mukaan Bonnierin tavoitteena on hakea kasvua käyttäjämaksuista mainostulojen sijasta.

”Taistelemme tietysti jokaisesta mainosdollarista, mutta uskomme, että vain harvoilla medioilla on riittävä tavoittavuus merkittävän mainospohjaisen bisneksen perustaksi”, Franzén toteaa raportissa.

Vain Ruotsin TV4, MTV ja Ruotsin iltapäivälehti Expressen tavoittavat Bonnierin arvion mukaan riittävästi ihmisiä merkittävien digitaalisten mainostulojen aikaansaamiseksi.

Tästä syystä Bonnier on panostanut uusin palveluihin ja lanseerasi uusia digitaalisia kuluttajapalveluita viime vuonna. Niitä ovat esimerkiksi SF Kids ja BookBeat, jotka se aikoo tänä vuonna viedä myös Britanniaan ja Saksaan.

Franzénin mukaan myös perinteisellä media-alalla oli onnistumisia. Päivälehti Dagens Nyheter tavoitti 80 000 digitaalista tilausta vuoden loppuun mennessä. Sen ansiosta lehden tilausmäärä kasvoi ensimmäisen kerran vuoden 2004 jälkeen. Myös Dagens Industrin digitilausten määrä kasvoi.

Kirjamarkkinana Suomi on Franzénin mukaan edelleen haastava sekä kustantajille että Akateeminen Kirjakauppa –ketjulle, joiden kannattavuuden hän uskoo paranevan tänä vuonna.

Bonnierin liikevaihto putosi 25,5 miljardiin Ruotsin kruunuun eli noin 2,7 miljardiin euroon. Edellisvuoden liikevaihto oli 25,9 miljardia kruunua. Liikevoitto oli 731 miljoonaa kruunua eli 77 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli miljardin eli noin 105 miljoonaa euroa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö