Suomalainen urheiluravinnebrändi Fast uudisti brändinsä ja tuotteidensa ilmeen tänä keväänä. Osana uudistusta käynnistettiin Fast Young Talents -sponsorointiohjelma, jonka kautta tuetaan nuoria urheilijoita.

Fast Young Talents -urheilukumppanuusohjelmaan haettiin keväällä nuoria 16–24-vuotiaita tulevaisuuden tähtiä, jotka pyrkivät oman lajinsa huipulle ja kansainväliseen menestykseen. 250 hakijan joukosta valituiksi tulivat hiihtäjä Lauri Lepistö, aitajuoksija Viivi Lehikoinen, uimari Mimosa Jallow ja keihäänheittäjä Sanni Utriainen.

Tiimin mentoriksi on lupautunut ampujahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka on Fastin omistajan Func Food in uusi yhteistyökumppani.

Valmennuksen lisäksi nuorille annetaan konkreettista tukea harjoitus-, leiri- ja matkakuluihin. He saavat myös opastusta ravintoasioissa ja Fastin urheilulisäravinteita.

"Hakijat edustivat peräti 62 eri lajia, mikä kuvastaa nykyurheilun moninaisuutta. Nuorten urheilijoiden tukemiselle on selkeä tarve, ja olemme ylpeinä mukana tukemassa heitä ja suomalaista tulevaisuuden huippu-urheilua", sanoo toimitusjohtaja Robert Savikko Func Food Oy:stä tiedotteessa.

Savikon mukaan sponsorointiohjelma antaa yhtiölle mahdollisuuden ottaa vastuullista roolia sponsorointikulttuurin ja suomalaisten liikuntatottumusten kehittämisessä.

"Ohjelmaan valitut nuoret vastasivat erittäin monipuolisesti ja korkeatasoisesti hakukriteereitämme. He ovat osoittaneet kykynsä jo nuorten tasolla, ja heillä on potentiaalia myös aikuisten arvokisamenestykseen. Osalla on jo arvokisapaikka yleisurheilun EM-kisoissa Amsterdamissa tai Rion olympialaisissa", Savikko kertoo.

Keihäänheittäjä Sanni Utriainen, 25, on valittu edustamaan Suomea Amsterdamissa pidettäviin EM-kilpailuihin. Viime vuonna Pekingin MM-kisoissa hän rikkoi Rion olympialaisten 62 metrin rajan ja toivoo nyt kutsua Rion olympialaisten edustusjoukkueeseen.

Uimari Mimosa Jallow, 22, valittiin EM-pronssin voittonsa jälkeen Rion olympialaisten edustusjoukkueeseen.

Aiemmin tänä vuonna Fast uudisti kymmenien tuotteidensa ilmeen. Tuoteuudistus ja pakkausten designit suunniteltiin talon sisällä, mutta projektissa oli mukana myös mainostoimisto Zeeland.

Fastin ja Zeelandin yhteistyönä toteuttama mainoskampanja nähtiin muun muassa televisiossa, radiossa, ulkomainonnassa ja sosiaalisessa mediassa.

Func Food Finland tunnetaan Fast- ja CocoVi-tuotemerkeistään, joita myydään Suomessa yli 4000 jälleenmyyntipisteessä. Func Foodin liikevaihto oli noin 18 miljoonaa euroa vuonna 2014.

Juttua muokattu klo 12:40: Lisätty tiedot arvokisoihin menevistä urheilijoista.