Uudistukset

Julia Ylä-Outinen 12.6.2018 10:27

Brändiuudistus vei kiinteistövälittäjän yrityssaneeraukseen – "Ehkä emme onnistuneet muutosjohtamisessa"

Kiinteistönvälitysketju Kahdeksas Päivä menetti brändimuutoksen yhteydessä 40 prosenttia välittäjistään.

Kiinteistönvälitysketju Kahdeksas Päivä on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Tilanteen taustalla on brändinvaihdos.

Vuonna 2016 Kahdeksas Päivä jätti Huom!-ketjun ja lanseerasi uuden brändin.

Osa välittäjistä ei halunnut siirtyä uuteen liikemerkkiin, vaan he jäivät mieluummin töihin vanhaan yritykseen. Kun henkilöstömäärää on vähemmän, myyntiliikevaihto laskee, toimitusjohtaja Jussi Karppinen kertoo.

”Irtisanoutumisbuumi tuli brändinvaihdoksen myötä”, Karppinen sanoo.

”Se ei mennyt kuin leffoissa. Ehkä emme siinä kohtaa onnistuneet muutosjohtamisessa parhaalla tavalla, kun teimme toimialan suurimman brändimuutoksen varmaan ikinä.”

Saneeraushakemus käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 30.5. Karppinen kertoo, että tällä hetkellä toimintaa jatketaan normaalisti. Yhtiö toivoo tulevaisuuden olevan valoisa.

”Emme hakisi prosessia, ellemme uskoisi tulevaisuuteen”, Karppinen sanoo.

Hän ei usko yrityssaneeraukseen hakeutumisen karkottavan asiakkaita. Hänen mukaansa asiakkaat ovat kiinnostuneita asunnoista ja asiantuntevista välittäjistä, eikä ammattitaitoisuus ole tekemisissä saneeraukseen hakeutumisen kanssa.

Karppisen mukaan asuntomarkkinat ovat tällä hetkellä tasaisemmat kuin 15 vuoteen. Hän myös tyrmää markkinoiden ylikuumenemisen. Hänen mukaansa pääkaupunkiseudun hintojen nousu ei ole kuumenemisesta kiinni, vaan siitä, että nyt käytetytkin asunnot ovat suhteellisen uusia ja vähän käytettyjä.

”Pieni kasvu on tervettä. Paljon puhutaan ylikuumenemisesta ja hintojen noususta, mutta kyllä hintojen nousua enemmän ajaa se, että nyt on tarjolla paljon 2000- ja 2010-luvulla rakennettuja vähän käytettyjä asuntoja. Nämä asunnot ovat luonnollisesti kalliimpia kuin 1970-luvulla rakennetut talot”, Karppinen sanoo.

Kahdeksannen Päivän yrityssaneerauksesta kertoi ensimmäisenä kertoi Helsingin Uutiset.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö