Vaikka brexitin aiheuttama taloudellinen epävarmuus riivaa Britanniaa ja digitaaliseen markkinointiin käytetty raha on vähentynyt, Googlen ja Facebookin osuudet markkinasta kasvavat, uutisoi eMarketer.

Nämä kaksi yritystä ovat viemässä 68,5 prosentin osuuden Britannian digitaalisesta mainosmarkkinasta tänä vuonna.

Vuosi sitten luku oli 65,8 ja vuodelle 2021 ennuste on 70 prosenttia. Tänä vuonna Googlen osuus rahassa on 8,27 miljardia dollaria ja Facebookin 5,16 miljardia.

Automainonta sekä rahoituspalvelujen ja kulutustavaroiden mainonta ovat vähentyneet Britanniassa tänä vuonna brexitin takia, mutta Google ja Facebook ovat hyötyneet epävarmuudesta.

Brändit ovat vaihtamassa tuttuihin ja turvallisiin alustoihin, joiden he uskovat tuovan tulosta ja nämä kaksi yritystä näyttävät olevan turvasatama etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille.

Mainostajat uskovat näiden kumppaneiden kautta saavansa tuloksia niillä niukoilla resursseilla, joita heillä nyt on käytössään. Googlelta ja Facebookilla on hyvät mittarit tuloksille ja keinot torjua mainoshuijauksia.

”Facebook ja Google tarjoavat laajapohjaista ja ensiluokkaista kuluttajatietoa. Tästä luottamuksesta on tullut GDPR:n jälkeisessä maailmassa tärkeä osa markkinaa. EU:n säätelyllä oli tarkoitus tasata digimarkkinoita, mutta se näyttää itse asiassa vahvistaneen duopolia”, arvioi eMarketerin vanhempi analyytikko Bill Fisher.